Latest News

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Νέα επεισόδια με πρωταγωνιστή τον αστυνομικό διευθυντή της Υδρας


Νέα ντοκουμέντα «φωτιά» για τον φιλοχουντικό αστυνομικό διοικητή της Υδρας: Οταν τράβηξε όπλο στη κηδεία του Παπαδόπουλου [εικόνες] Η φωτογραφία του να χαιρετάει ναζιστικά με φόντο τη σβάστικα προκάλεσε σάλο, αλλά δεν είναι η μοναδική. Φαίνεται πως η δράση του αστυνομικού διοικητής της Ύδρας δεν σταματάει σε απλούς χαιρετισμούς, αλλά έχει και...
δημόσια «απεικόνιση».


Μετά τις αποκαλύψεις του Έθνους της Κυριακής, έρχονται τα πλάνα του τηλεοπτικού σταθμού Alpha από την κηδεία του δικτάτορα Παπαδόπουλου το 1999, στα οποία ο εν λόγω διοικητής όχι μόνο είχε πάει, αλλά εμφανίζεται να κρατάει περίστροφο, το οποίο στρέφει προς τον αέρα και πυροβολεί αρκετές φορές, τουλάχιστον οχτώ όπως ακούγεται από το βίντεο.
Οταν τελειώνει την πράξη της «εθνικής του έξαρσης», δέχεται χαμογελαστός τα... συγχαρητήρια από τους συγκεντρωμένους οπαδούς της απριλιανής δικτατορίας, που του λένε «μπράβο ρε μάγκα» και άλλα συναφή.
Σε τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων στις 20 Ιουλίου καταγράφεται ότι: «Σε διαθεσιμότητα τέθηκε με εντολή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ ο ανθυπαστυνόμος Γιώργος Κάγκαλος, 30 ετών, ο οποίος όπως αποκαλύφθηκε είναι αυτός που πυροβολούσε με το υπηρεσιακό του περίστροφο, στην κηδεία του δικτάτορα Γεωργίου Παπαδόπουλου. Ο ανθυπαστυνόμος, που υπηρετεί στην ασφάλεια και είναι αποσπασμένος στη Μύκονο, παραδέχθηκε την πράξη του, ενώ έχει ήδη διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση και εναντίον του σχηματίσθηκε δικογραφία».
Πληροφορίες του «Εθνους» αναφέρουν ότι η ΕΔΕ που διενεργήθηκε έκρινε αθώο τον αστυνομικό λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων, κάτι που άλλωστε φαίνεται και από την περαιτέρω πορεία του στο Σώμα. Τελικά, προήχθη και πριν από περίπου δύο χρόνια τοποθετήθηκε στη νευραλγική θέση του διοικητή του αστυνομικού τμήματος της Υδρας, όπου υπηρετεί μέχρι σήμερα. Στο μεταξύ, η ΕΛ.ΑΣ θέλησε να τον μεταθέσει στο Μοσχάτο, αλλά ο ίδιος προσέφυγε στο διοικητικό δικαστήριο και έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να αναστείλει τη μετακίνησή του.
Σε επίσημη ανακοίνωσή της, η ΕΛ.ΑΣ αναφέρει: «Σχετικά με χθεσινό δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας (σ.σ. του «Εθνους της Κυριακής»), που αναφέρεται σε Αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας και συνοδεύεται από φωτογραφικό υλικό, ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Για τη συγκεκριμένη υπόθεση σχηματίσθηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας δικογραφία, η οποία υπεβλήθη στην αρμόδια Εισαγγελία Πειραιά την 10-06-2014. Παράλληλα, με Διαταγή του Αρχηγείου διενεργείται από 22-07-2014 Ενορκη Διοικητική Εξέταση, η οποία είναι σε εξέλιξη».