Latest News

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Ώρες αγωνίας για δίχρονο κοριτσάκι που δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή...

Σε κρίσιμη κατάσταση το αγγελούδι που εντοπίστηκε ανοιχτά της ΠαλαιόχωραςΣε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται το δίχρονο κοριτσάκι , το οποίο περισυνελέγησε μαζί με άλλους ναυαγούς ανοιχτά της Παλαιόχωρας...
της Κρήτης.

Το μικρό κοριτσάκι,πιθανόν από τη Συρία διεκομίσθη στο ΠΑΓΝΗ, από το Νοσοκομείο Χανίων που είχε εισαχθεί το Σάββατο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας,, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της υγείας του.


Σύμφωνα με τους γιατρούς, το δίχρονο κορίτσι έχει βαριάς μορφής αφυδάτωση και πιθανή λοίμωξη του αναπνευστικού.

Η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται εξαιρετικά σοβαρή και τα επόμενα δύο 24ωρα θα είναι κρίσιμα για την εξέλιξη της υγείας του κοριτσιού.

Το κοριτσάκι εντοπίστηκε μαζί με ακόμα 5 ναυαγούς, ανοιχτά της Παλαιόχωρας, από φορτηγά πλοία που έπλεαν στην περιοχή και τους περισυνέλεξαν, ενώ ενημέρωσαν και τον θάλαμο επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος.

Στις 2:50 τα ξημερώματα, στήθηκε επιχείρηση με ελικόπτερο Super Puma, το οποίο πήγε στο σημείο, παρέλαβε έξι ναυαγούς τους οποίους μετέφερε στην 115 Πτέρυγα Μάχης και στην συνέχεια με δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ διεκομίσθησαν στο Νοσοκομείο Χανίων. Πρόκειται για τέσσερις άντρες, μια γυναίκα και το διχρονο κορίτσι.  Ένας από τους ναυαγούς νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Χανίων, ενώ 4 άλλοι πήραν εξιτήριο και οδηγήθηκαν στο δημοτικό γηροκομείο Χανίων.

Στο μεταξύ στην ίδια περιοχή απο την ομάδα διάσωσης εντοπίστηκαν να επιπλέουν και δύο πτώματα, ένας ηλικιωμένος και ένα ακόμη παιδί.

Όπως μεταδίδουν ειδησεογραφικά πρακτορεία, και οι οκτώ ήταν επιβάτες σε ένα "δουλεμπορικό¨ σκάφος το οποίο βυθίστηκε σε απόσταση 300 μιλίων ανατολικά της Μάλτας.

Έρευνες πραγματοποιούν και σκάφη της Μάλτας και της Ιταλίας, καθώς οι πληροφορίες κάνουν λόγο για δεκάδες νεκρούς.