Latest News

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Κατασχέθηκε ακατάλληλο βοδινό κρέας στο Πέραμα- Περιείχε επικίνδυνη ουσία...

Βοδινό κατεψυγμένο κρέας, προέλευσης Πολωνίας,συνολικού βάρους 97 κιλών, το οποίο κρίθηκε μη ασφαλές- ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση εντοπίστηκε από ελεγκτές τροφίμων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά...

 στο Πέραμα.

Η ποσότητα κρέατος εντοπίστηκε και δεσμεύτηκε σε εγκεκριμένη ψυκτική αποθήκη, στο Πέραμα  μετά από ενημέρωση μέσω του Ευρωπαϊκού συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης (RASFF) για τα τρόφιμα. 
Στη δεσμευθείσα ποσότητα κατεψυγμένου βόειου κρέατος προέλευσης Πολωνίας, μετά από εργαστηριακό έλεγχο, διαπιστώθηκε η ύπαρξη του αντιβιοτικού οξυτετρακυκλίνη*, σε συγκεντρώσεις υψηλότερες των ανώτατων επιτρεπτών ορίων.
Το συγκεκριμένο προϊόν κρίθηκε μη ασφαλές – ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση, αποσύρθηκε από την αγορά και καταστράφηκε σύμφωνα με τις διατάξεις της κτηνιατρικής νομοθεσίας.  

*Το συγκεκριμένο αντιβιοτικό χορηγείται σε ζώα όταν είναι εν ζωή είτε για την αντιμετώπιση κάποιας ασθένειας ή και για αύξηση του μυικού βάρους. Για να απορροφηθεί από τον οργανισμό του ζώου απαιτείται περίπου ένα 20ημερο και εν συνεχεία μπορεί να γίνει η σφαγή. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις έχει διαπιστωθεί ότι δεν τηρείται αυτός ο χρονικός περιορισμός.