Latest News

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Φόβοι στην Αστυνομία για τρομοκρατικό χτύπημα


Συναγερμός στην Αστυνομία. Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημαΑστυνομικές δυνάμεις στην Αττική βρίσκονται εδώ και δύο 24ωρα σε κατάσταση συναγερμού, καθώς σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Δημοσίας Τάξης, στην Αντιτρομοκρατική έχουν περιέλθει πληροφορίες για σχεδιαζόμενο...
τρομοκρατικό χτύπημα.

Οι φόβοι της ΕΛ.ΑΣ. σύμφωνα με την kathimerini, ενισχύονται και από τη συμπλήρωση ενός έτους από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα απο τον Γιώργο Ρουπακιά, τη νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου 2013, στο Κερατσίνι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτιμάται ότι το χτύπημα θα στρέφεται εναντίον αστυνομικού στόχου, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται οποιοδήποτε ενδεχόμενο.

Το βέβαιο είναι ότι έχουν αυξηθεί οι περιπολίες και υπάρχουν οδηγίες προς τους αστυνομικούς για λήψη πρόσθετων μέτρων.


Η δολοφονία Φύσσα έμελλε να πυροδοτήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις σε κοινωνικό αλλά και πολιτικό επίπεδο, με αποκορύφωμα τη φυλάκιση, μεταξύ άλλων, εκλεγμένων μελών του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η πολύκροτη δίκη - η πρώτη μετά τον πόλεμο στην Ευρώπη για εγκλήματα ναζιστικού τύπου - αναμένεται να ξεκινήσει το αργότερο έως το τέλος του χρόνου. Η ογκωδέστατη δικογραφία βρίσκεται ήδη στα χέρια του εμπειρότατου εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου, ο οποίος είχε εποπτεύσει και τις πολύμηνες ανακρίσεις. Ο κ. Ντογιάκος αναμένεται έως το τέλος του μήνα να υποβάλει την πρότασή του στο δικαστικό συμβούλιο δρομολογώντας έτσι τις διαδικασίες για την έναρξη της δίκης το αργότερο ώς το τέλος του χρόνου.



Υπενθυμίζεται ότι από τις έρευνες της δικαιοσύνης που πυροδοτήθηκαν ήρθε στο φως σωρεία επιβαρυντικών στοιχείων για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Οκτώ από τους δεκαοκτώ βουλευτές της Χ.Α. είναι προσωρινά κρατούμενοι, ενώ οι υπόλοιποι είναι έξω με περιοριστικούς όρους. Μεταξύ των προφυλακισμένων οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παπάς, Ηλίας Κασιδιάρης και βέβαια ο Γιώργος Ρουπακιάς που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα.