Latest News

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Χίος - Κως σε 30 ώρες μέσω Ελλάδας, 9 ώρες μέσω Τουρκίας!

Χίος - Κως σε 30 ώρες μέσω Ελλάδας, 9 ώρες μέσω Τουρκίας!Απίστευτα και όμως αληθινά, αυτά που θα αναγκαστούν να κάνουν οι αθλητές, οι αθλήτριες, οι προπονητές και οι συνοδοί των Χιώτικων ομάδων για να καταφέρουν να φτάσουν από τη Χίο...
στην Κω, 
(σ.σ. το Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθούν οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου).

Όπως αναφέρει το ραδιόφωνο «Αλήθεια Χίου», παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ότι θα υπάρξει δρομολόγιο που θα εκτελεστεί από το πλοίο Νήσος Μύκονος για να μεταφέρει τους αθλητές από την Λήμνο, την Λέσβο και τη Χίο μέχρι την Σάμο ώστε από εκεί με άλλο πλοίο να φτάσουν στη Κω, αυτό δεν γίνεται και έτσι οι αθλητές για να φτάσουν στο νησί του Ιπποκράτη θα ταλαιπωρηθούν ταξιδεύοντας αρκετές ώρες.

Έτσι θα αναγκαστούν να ταξιδέψουν με δυο τρόπους.

Το Υπουργείο καλύπτει τα έξοδα για την μετακίνηση από τη Χίο με πλοίο με αναχώρηση στις 11 το βράδυ της Πέμπτης, όπου θα φτάσουν αύριο το πρωϊ στον Πειραιά (πρωϊ Παρασκευής στις 7.30) και από εκεί αφού περιμένουν στο λιμάνι, με άλλο πλοίο θα φύγουν για την Κω στις 7 το απόγευμα. Θα έχουν άφιξη στη Κω, το πρωϊ του Σαββάτου, δηλαδή λίγες ώρες πριν την έναρξη των αγώνων!. Δηλαδή θα κάνουν το Χίος μέσω Πειραιά με τελικό προορισμό την Κω, ταξίδι 30 ωρών!.

Και στην επιστροφή την Κυριακή αμέσως μόλις λήξουν οι αγώνες θα μπούνε στο πλοίο για Πειραιά, όπου θα φτάσουν το πρωϊ της Δευτέρας και το απόγευμα στις 8 θα ταξιδέψουν για τη Χίο όπου θα φτάσουν στις 4 τα ξημερώματα. Δηλαδή άλλες 30 ώρες.

Υπάρχουν όμως και αθλητές με τους συνοδούς τους, που προτίμησαν με δικά τους έξοδα να ταξιδέψουν για τη Κω μέσω Τουρκίας!

Θα αναχωρήσουν στις 9.30 το πρωϊ της Παρασκευής για το Τσεσμέ, από εκεί 4 ώρες οδικώς για το Μπόντρουμ (Αλικαρνασσό) και με πλοίο στη συνέχεια θα πάνε στη Κω, όπου αναμένεται να φτάσουν στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής. Θα κάνουν δηλαδή 9 με 10 ώρες!. Με τον ίδιο τρόπο θα γυρίσουν το πρωϊ της Δευτέρας και θα φτάσουν το απόγευμα της Δευτέρας στις Χίο!.

Αξίζει να σημειωθεί οτι έγιναν προσπάθειες για να υπάρχει πτήση τσάρτερ και να πάρει από Λέσβο, Χίο τους αθλητές (για αεροπλάνο 120 θέσεων) όμως το κόστος ήταν απαγορευτικό (30.000 ευρώ).