Latest News

Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Το ναυάγιο με τα δικαστήρια του Πειραιά - Το τελεσίγραφο του υπουργού στους φορείς



Σε αδιέξοδο φαίνεται πως κατέληξε η νέα συνάντηση στο υπουργείο Δικαιοσύνης με τη συμμετοχή εκπροσώπων των φορέων του Πειραιά και την ηγεσία του υπουργείου για το θέμα των δικαστηρίων...
της πόλης..
Η  συζήτηση έγινε το απόγευμα της Δευτέρας στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου εμφανίστηκε αμετακίνητη στη θέση της για  άμεση μεταφορά -τουλάχιστον- μέρους των δικαστικών υπηρεσιών- στο κτήριο της οδού Θηβών. Μάλιστα, φέρεται να απύηθυνε και τελεσίγραφο για μεταφορά στις 18- 20 Αυγούστου στους εκπροσώπους των φορέων της πόλης (νεοεκλεγείς Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, Πρόεδρος ΔΣΠ,  εκπρόσωποι Επιμελητηρίων, Εμπορικού Συλλόγου).
Ο Υπουργός, συνεπικουρούμενος από τον Γενικό Γραμματέα και έναν υπηρεσιακό παράγοντα, επέμεινε στην μεταφορά στου ΚΕΡΑΝΗ του Ειρηνοδικείου/Πταισματοδικείου και των Διοικητικών Δικαστηρίων (Πρωτοδικείου και Εφετείου).
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι φορείς απάντησαν πως σ' ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα υπάρξουν κάθε είδους αντιδράσεις  (δυναμικές και νομικές).
Ο υπουργός φάνηκε να υποχώρησε  κάπως και περιορίσθηκε στα Διοικητικά Δικαστήρια (αν και παραδέχθηκε ότι το κτίριο του Διοικητικού Εφετείου δεν είναι εντελώς ακατάλληλο). Στον υπουργό προτάθηκε από κάποιους φορείς η λύση της μεταφοράς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στον ΚΕΡΑΝΗ όπως είχε ορισθεί από τους υπεύθυνους Υπουργούς.
Όμως ούτε αυτό το συζήτησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος εδήλωσε ότι θέλει την συναίνεση των φορέων μέσα σε δύο-τρεις ημέρες για μετακίνηση των Διοικητικών Δικαστηρίων στις 18-20 Αυγούστου.
Οι εκπρόσωποι των φορέων αρνήθηκαν και μάλιστα τα Επιμελητήρια και ο Εμπορικός Σύλλογος κατέθεσαν με πρωτόκολλο σχετικές επιστολές με τις οποίες ξεκαθαρίζουν τις αρνητικές θέσεις τους σε κάθε μετακίνηση, έστω και ενός Δικαστηρίου «άπαξ και δια παντός». 
@ Για να δούμε τι θα γίνει με το σίριαλ της μεταφοράς των δικαστηρίων και πάνω απ' όλα αν υλοποιηθεί το τελεσίγραφο του υπουργού για μεταφορά των δικαστηρίων....