Latest News

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Στα κάγκελα οι λιμενικοί στο υπουργείο Ναυτιλίας (ΕΙΚΟΝΕΣ)


Παράσταση διαμαρτυρίας έκαναν σήμερα ο Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και Λιμενοφύλακες, στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ...
στη Δραπετσώνα.
Οι λιμενικοί εξέφρασαν την πλήρη και ξεκάθαρη αντίθεσή μας τόσο στις επικείμενες ρυθμίσεις που προωθεί η Κυβέρνηση για τα ασφαλιστικά μας Ταμεία.. Σύμφωνα με ανακοίνωση, σε ότι αφορά στα Μετοχικά Ταμεία αφενός και αφετέρου στην επιβολή συγκεκριμένων όρων και προϋποθέσεων για τη συνέχιση της λειτουργίας του Ταμείου Αρωγής Λιμενικού Σώματος, ανάλογων με εκείνους που θα ισχύσουν για τα προβληματικά και επιδοτούμενα από διάφορες πηγές, πλην των εργαζομένων, Ταμεία, όσο και στη συνεχιζόμενη μη συμμόρφωση του Οικονομικού Επιτελείου της Κυβέρνησης στην τελεσίδικη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αποκατάσταση των οικονομικών αδικιών που έχουν υποστεί αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί με τους αντισυνταγματικούς νόμους περί περικοπών.

Σε ότι αφορά τις αποφάσεις του ΣτΕ εκφράζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την έντονη δυσαρέσκειά μας στην τακτική μη συμμόρφωσης του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης και θυμίζουμε ότι οι αρμόδιοι υπουργοί παρανομούν όσο δεν συμμορφώνονται, οφείλουν δε να γνωρίζουν ότι υπάρχουν ευθύνες, οι οποίες θα αναζητηθούν εφόσον συνεχιστεί η παρελκυστική αντιμετώπιση του όλου θέματος. 

Σε ότι αφορά στο Ταμείο Αρωγής Λιμενικού Σώματος, για ακόμα μια φορά διαμηνύουμε ότι θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την διαφύλαξή του καθώς είναι δημιούργημα δικό μας, δεν έχει επιβαρύνει ούτε με ένα ευρώ διαχρονικά το Κράτος και ούτε στοχεύει στο μέλλον να το πράξει. Είναι ένα Ταμείο αυτασφάλισης, αυτοχρηματοδοτούμενο, διανεμητικού χαρακτήρα, αυτοδιοικούμενο, αυτοδιαχειριζόμενο, παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή. Είναι ο «κουμπαράς» των εργαζομένων, που τροφοδοτείται από τον κόπο και τον ιδρώτα τους με την προσδοκία στο τέλος του εργασιακού τους βίου να λάβουν το ποσό που τους αναλογεί.

Η επαπειλούμενη έξωθεν καθ’ οιονδήποτε τρόπο επέμβαση-παρέμβαση στο Ταμείο Αρωγής Λιμενικού Σώματος αποτελεί ωρολογιακή βόμβα στις τάξεις του Σώματος.

Κάτω λοιπόν τα χέρια από τα Ταμεία μας, κάτω τα χέρια από τις τσέπες μας, τον κόπο και τον ιδρώτα μας. Δε μπορείτε να μας εκβιάζετε με διάφορα σενάρια και να μας εγκαλείτε, για τον απλό λόγο ότι εμείς από την λειτουργία του, έχουμε κάνει πράξη την νοικοκυροσύνη, εσείς όχι. Μην επιχειρείτε την δημιουργία κλίματος κοινωνικού αυτοματισμού με τον διαχωρισμό για άλλη μια φορά των εργαζομένων σε προνομιούχους και μη. Θα μας βρείτε όλους απέναντι. 

Απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση των αδικιών.

Καλούμε την Κυβέρνηση να συμμορφωθεί ρητά και κατηγορηματικά στο διατακτικό των αποφάσεων – ορόσημο του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Καλούμε τον κ. ΥΝΑ να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες ώστε επιτέλους να υπερισχύσει το δίκαιο αναφορικά με το ΤΑΛΣ. 

Τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. δεν θα καταστούν όμηροι των όποιων κυβερνητικών σχεδιασμών, όταν καθημερινά δίνουν μάχες διακινδυνεύοντας τη ζωής τους. Απαιτούν σεβασμό και θωράκιση για να είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν στις αντιξοότητες και τους κινδύνους του λειτουργήματός τους.

Η κοινή προσπάθεια είναι ο μόνος δρόμος για την ανατροπή ισοπεδωτικών αντιλήψεων και καθεστωτικών πρακτικών. Η ώρα της ευθύνης σήμανε για όλους. 

Όταν η αδικία γίνεται νόμος, η αντίσταση γίνεται καθήκον.

@ Ευχαριστούμε το φίλο αναγνώστη που μας έστειλε το κείμενο και τις φωτογραφίες...