Latest News

Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Πότε φεύγουν τα δικαστήρια από τον Πειραιά...


Ένα βήμα φαίνεται πως βρισκόμαστε πλέον πριν από τη μεταφορά των δικαστηρίων του Πειραιά από το κτίριο της Σκουζέ στις εγκαταστάσεις του πρώην Κεράνη στη Λεωφόρο Θηβών...
στου Ρέντη.
Ο κίνδυνος της μεταστέγασης των δικαστηρίων είναι προ των πυλών μετά την πρόσφατη συνάντηση των φορέων της πόλης με τον υπουργό Δικαισοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου.

Ο τελευταίος ξεκαθάρισε μεταξύ άλλων τα εξής: 


  •  Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ήδη καταβάλλει ενοίκιο 2.652.000 ΕΥΡΩ ετησίως για το ΚΤΙΡΙΟ ΚΕΡΑΝΗ, το οποίο δεν χρησιμοποιείται.
  • Από μελέτη της ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ το κόστος μετασκευής της πρώην Ραλλείου σε Μέγαρο Δικαστικών Υπηρεσιών ανέρχεται στο ποσό των 24.000.000 ΕΥΡΩ, ποσό το οποίο δεν διαθέτει το ΤΑΧΔΙΚ που σήμερα είναι προσανατολισμένο σε κατασκευή φυλακών υψίστης ασφαλείας, ενώ τα υπόλοιπα αποθέματά του είναι δεσμευμένα σε ομόλογα του Δημοσίου.
  • Ο χρόνος μετασκευής της πρώην Ραλλείου υπολογίζεται σε 2,5 έως 3 χρόνια, κατά την διάρκεια των οποίων χρόνων η απονομή της Δικαιοσύνης θα γίνεται σε κτίρια ανεπαρκή και επικίνδυνα για την υγεία των Δικαστικών Υπαλλήλων και Δικηγόρων λόγω αμιάντου και της έλλειψης εξόδου κινδύνου του κτιρίου της Σκουζέ.
  •  Για όλους τους παραπάνω λόγους ο Υπουργός, συνεπικουρούμενος από τον Γ. Γραμματέα Ν. Κανελλόπουλο, ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΤΗ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΥ ΚΕΡΑΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΙΚΑ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΟ!!!!! ΜΝΗΜΟΝΙΟ!!!!! ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΣΤΗ ΡΑΛΛΕΙΟ ΕΦΟΣΟΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΘΕΙ.

  •  ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΠΡΟ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΕΩΣ ΤΗΝ 16Η/9/2014.

Την ενημέρωση αυτή είχαμε μέσω e-mail (το είδαμε τώρα) από τον Γιάννη Καρδάρα,ο οποίος ήταν παρών στη συνάντηση που έγινε στις 2 Ιουλίου στο υπουργείο Δικαιοσύνης με τους φορείς του Πειραιά.

@ Τι δεν καταλαβαίνεις τώρα; 
Είναι θέμα χρόνου πότε θα φύγουν τα Δικαστήρια από τον Πειραιά, εκτός αν γίνει κάτι και φέρει τα πάνω κάτω...