Latest News

Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Πως έφτασε το βαπόρι της πρέζας στην Ελλάδα - Ολη η διαδρομή των δύο τόνων ηρωϊνης ( ΕΙΚΟΝΕΣ)

Το πλοίο noor One Μέσα σε 10 ημέρες 
 2,120 τόνοι ηρωίνης έπεσαν στα δίκτυα των διωκτικών αρχών, ενώ συνελήφθησαν άλλα 14 άτομα στην έφοδο πάνω στο δεξαμενόπλοιο «NOOR ONE»...

στην Ελευσίνα.

Το πλοίο με σημαία Τόγκο, φορτωμένο με ναρκωτικά φέρεται να βρισκόταν -στα τέλη Απριλίου- στο λιμάνι Σάρζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Στις αρχές Μαΐου είχε αποπλεύσει σε διεθνή ύδατα, ανοιχτά του Ομάν, όπου λάντζα τού φόρτωσε το «εμπόρευμα». Στη συνέχεια, ο καπετάνιος του «NOOR ONE» δήλωσε μηχανική βλάβη και στις 7 Ιουνίου έφτασε στο λιμάνι της Ελευσίνας με το αιτιολογικό της επισκευής. Γι αυτό, άλλωστε, βρισκόταν στη περιοχή της Βλήχας, κοντά σε ναυπηγείο.

Σύμφωνα με αξιωματικούς του Λιμενικού, ήταν τόσο μελετημένος και καλά σχεδιασμένος ο τρόπος απόκρυψης της συνολικής ποσότητας ηρωίνης των δύο τόνων και 120 γραμμαρίων στο δεξαμενόπλοιο «NOOR ONE», με σημαία Τόγκο, που ο εντοπισμός της δεν ήταν εύκολος, ούτε από τα ειδικά σκυλιά της υπηρεσίας,  το φορτίο έφυγε από συγκεκριμένο σημείο σε τρεις δόσεις με διαφορετικούς τρόπους και με διαφορετικά οχήματα και φορτηγά.

Τα σακιά με την ηρωίνηΗ έρευνα στο πλοίο ξεκίνησε με αφορμή την ποσότητα λαθραίου καυσίμου, που ανερχόταν σε 18 τόνους και για την οποία δεν υπήρχαν παραστατικά. Γι αυτό, πέραν της δικογραφίας για διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών, έχει σχηματισθεί και ξεχωριστή για λαθρεμπόριο καυσίμων.
limeniko1.jpgΗ πρώτη ποσότητα ηρωίνης, του ενός τόνου, 133 κιλών και 320 γραμμαρίων, εντοπίστηκε σε επιχείρηση του ΛΣ με τη συνδρομή της αμερικανικής Δίωξης Ναρκωτικών Dea σε αποθήκη στο Κορωπί και στην έπαυλη στη Φιλοθέη. Γι αυτήν την ποσότητα έχουν ήδη προφυλακισθεί εννέα άτομα, πέντε Τούρκοι υπήκοοι και τρεις Έλληνες, μεταξύ των οποίων ένας 40χρονος εφοπλιστής.
Η δεύτερη ποσότητα, 986 κιλών και 600 γραμμαρίων, εντοπίστηκε χθες, στη διάρκεια της νύχτας, σε παλαιές αποθήκες επιχείρησης πουλερικών στο Κορωπί, ποσότητα την οποία φύλαγε μάλιστα ένας Ιρανός υπήκοος, που εμπλέκεται στην υπόθεση.


limeniko2.jpgΣύμφωνα με το ΛΣ, το πλήρωμα είναι 11 αλλοδοποί, υπήκοοι Ινδίας, που συνελήφθησαν και κρατούνται. Έχουν συλληφθεί, επίσης, άλλα τρία άτομα, μεταξύ των οποίων δύο Έλληνες, μία γυναίκα και ένας άνδρας. Η γυναίκα, 53 χρόνων, κάτοικος Αργυρούπολης, φέρεται ως εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ενώ ο άνδρας συλληφθείς φέρεται να έχει βοηθήσει στη μεταφορά της ηρωίνης στην έπαυλη της Φιλοθέης.
Όλοι οι συλληφθέντες κρατούνται στο κεντρικό λιμεναρχείο