Latest News

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Πως θα αποκτήσετε τραπεζικό λογαριασμό με τo ακατάσχετο των 1500 ευρώ

Λογαρiασμός που γλιτώνει τα επιδόματα στο TaxisnetΜοναδική αλλά απαραίτητη προϋπόθεση που θα εμποδίσει τις τράπεζες από κατασχέσεις έναντι οφειλών είναι κάθε φορολογούμενος να έχει δηλώσει...
έναν τραπεζικό λογαριασμό για τον οποίο το ποσό καταθέσεως έως και 1.500 ευρώ θα είναι πλήρως ακατάσχετο.   
 Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων δημιούργησε ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή που αναμένεται να τεθεί σε παραγωγική λειτουργία εντός των επόμενων ημερών.   
Η εφαρμογή θα είναι πάρα πολύ απλή στη χρήση. Με τους κωδικούς πρόσβασης στο Τaxisnet, κάθε φορολογούμενος ο οποίος θέλει να ενεργοποιήσει το τείχος προστασίας θα μπαίνει στην εφαρμογή και θα πρέπει να δηλώσει τον IBAN του τραπεζικού λογαριασμού τον οποίο θέλει να προστατεύσει από ενδεχόμενες κατασχέσεις.   
Αν ο φορολογούμενος έχει παραπάνω από έναν τραπεζικούς λογαριασμούς, προτεραιότητα έχει εκείνος της μισθοδοσίας και ως εκ τούτου θα πρέπει να δηλωθεί το IBAN αυτού του λογαριασμού.  
 Μετά τη δήλωση του IBAN το υπουργείο Οικονομικών θα διαβιβάζει τα στοιχεία σε όλες τις τράπεζες ώστε να γνωρίζουν για ποιους λογαριασμούς καταθέσεων υφίσταται το ακατάσχετο των 1.500 ευρώ.