Latest News

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

"Το Ποτάμι" των αντιδράσεων με τα σποτ για την πρώτη φορά των γυναικών του Σταύρου Θεοδωράκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Η «Πρώτη Φορά» φέρνει φουρτούνα στο ΠοτάμιΠοτάμι αντιδράσεων έχει προκαλέσει η νέα προεκλογική καμπάνια του κόμματος που παραπέμπει στην «Πρώτη Φορά»...
δύο γυναικών. 
Τα σποτ είναι δύο με πρωταγωνίστριες μια νεαρή και μία μεγαλύτερη γυναίκα, οι οποίες μιλούν για την «πρώτη φορά» με υπονοούμενα που παραπέμπουν στην ερωτική πράξη.  
 Είναι χαρακτηριστικό το κείμενο που συνοδεύει τα βίντεο: «H Άγγη έχει πολύ καιρό να το κάνει. Για την Μαρίλια θα είναι η πρώτη της φορά. Και οι δύο όμως διστάζουν, η κάθε μία για τους λόγους της. Δείτε τις ιστορίες δύο γυναικών…»

Ο Περικλής Βαλιάνος έγραψε στο Facebook: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ Ζητώ να αποσυρθεί αμέσως το αισχρό και απαράδεκτο διαφημιστικό με τίτλο "πρώτη φορά", καθώς και το άλλο αχαρακτήριστο που το συνοδεύει. Οι "διαφημίσεις" αυτές προσβάλλουν κάθε γυναίκα με ένα διεστραμμένο χιούμορ. Και βέβαια υποσκάπτουν και προσβάλλουν κάθε αξία για την οποία υποτίθεται συγκροτήθηκε το Ποτάμι. Προσωπικά ζητώ συγγνώμη για τα ανοσιουργήματα αυτά, αν και δεν είχα την παραμικρή γνώση και συμμετοχή. Αλλά βέβαια αυτό δεν φτάνει. Πρέπει η ηγεσία του κόμματος να βγεί ευθαρσώς και να αποκηρύξει χωρίς περιστροφές το αίσχος των "διαφημίσεων" αυτών, και να ζητήσει συγγνώμη από κάθε γυναίκα, και θα έλεγα κάθε άνθρωπο γενικά, που θίγουν με βάναυσο τρόπο. Και η καθηγήτρια Βάσω Κιντή όμως, σε ανάρτηση στον δικό της λογαριασμό, σημειώνει: «Βρίσκω τα δύο video του Ποταμιού με τις γυναίκες και την πρώτη τους φορά κακόγουστα και σεξιστικά. Το πρόβλημα δεν είναι ότι παρομοιάζεται η συμμετοχή στις εκλογές με την σεξουαλική πράξη και ότι μιλούν οι γυναίκες για το σεξ. Το πρόβλημα είναι ότι μιλούν μόνο οι γυναίκες για το σεξ και περιμένουν και τον ωραίο τύπο. Δεν είδα να μας μιλάει κανένας άντρας για την πρώτη του φορά. Είμαι σίγουρη ότι μπορούσαμε να φτιάξουμε καλύτερα και πιο πρωτότυπα video».


Το πρόβλημα όμως δεν είναι μόνο αισθητικό αλλά και απομίμησης καθώς τα σποτ παραλληλίζονται με την αντίστοιχη προεκλογική καμπάνια του Ομπάμα.

Και δεν ήταν το μόνο αφού κάτι ανάλογο είχε κάνει και ο Πούτιν