Latest News

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Τι (δεν) έκανε ο Μιχαλολιάκος για τα δικαστήρια...



Την ώρα που ο απερχόμενος Δήμαρχος Πειραιά υποστηρίζει πως εμπόδισε την μεταφορά των Δικαστηρίων στο κτίριο του Κεράνη, μια δήλωση- βόμβα...
 του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης Νίκου Κανελλόπουλου κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον υποψήφιο Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, αποκαλύπτει όλη την  αλήθεια, αφήνοντας εκτεθειμένο τον Βασίλη Μιχαλολιάκο.

«Καμία απολύτως επίσημη αντίδραση δεν υπήρξε από τη Δημοτική Αρχή Πειραιά για την μεταφορά των Δικαστηρίων στο κτίριο του Κεράνη στη Θηβών». 
Αυτό δήλωσε στον υποψήφιο Δήμαρχο Πειραιά με τον συνδυασμό «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ» Γιάννη Μώραλη κατά τη διάρκεια συνάντησης τους, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Νίκος Κανελλόπουλος, αδειάζοντας τον απερχόμενο Δήμαρχο ο οποίος κάνει λόγο «για συνεχείς προσπάθειες να παραμείνουν τα Δικαστήρια στον Πειραιά»!
Ο Γιάννης Μώραλης σε σημερινή του συνέντευξη αποκάλυψε τις λεπτομέρειες της συνάντησης του με τον κ. Κανελλόπουλο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως από το 2010 όχι μόνο δεν υπήρξε καμία επίσημη αντίδραση από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή, αλλά και καμία πρόταση για το που θα μπορούσαν να στεγαστούν τα Δικαστήρια Πειραιά. 
Σύμφωνα με τον κ. Κανελλόπουλο, η Δημοτική Αρχή Μιχαλολιάκου δεν κατέθεσε ποτέ στο υπουργείο Δικαιοσύνης τις αντίστοιχες μελέτες που συγκλίνουν στο ότι υπάρχουν οι προυποθέσεις (κόστος, στατικότητα κτιρίου, χρονοδιάγραμμα έργου) για την εγκατάσταση των Δικαστηρίων στο κτίριο της Ραλλείου.
«Αν δεν κατατεθεί συγκροτημένη πρόταση προς το υπουργείο Δικαιοσύνης για την στέγαση των Δικαστηρίων Πειραιά στη Ράλλειο δεν μπορεί να ανατραπεί η μεταφορά τους» δήλωσε ο κ. Κανελλόπουλος.
Ο Γιάννης Μώραλης σχολιάζοντας την αδιαφορία του Βασίλη Μιχαλολιάκου να  παραμείνουν τα Δικαστήρια στο κέντρο του Πειραιά τόνισε:\
 «Τριάμισι χρόνια αδράνειας για ένα τόσο κρίσιμο και σημαντικό θέμα για την πόλη και ειδικά από ένα Δήμαρχο με χρίσμα από το βασικό κόμμα που κυβερνά τη χώρα και θα μπορούσε να έχει διαπραγματευτεί πιο δυνατά την παραμονή των Δικαστηρίων. 
Εμείς θα ανατρέψουμε τη μεταφορά τους...».