Latest News

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Βαγγέλης Μαρινάκης και Ειρήνη Νταϊφά: Θέλουμε τον Πειραιά Νικητή στη Ναυτιλία και τον Πολιτισμό (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και πλήθος επιχειρηματικού κόσμου διεξήχθη στο νεοκλασικό μέγαρο της Καστέλας του Αντώνη Κομνηνού η ανοικτή συζήτηση για θέματα πολιτισμικής ανάδειξης...
 του Πειραιά.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης τόνισε ότι "η θέση μας είναι ότι το λιμάνι δεν πωλείται. Δεν μπορεί να πωληθεί αλλά μπορεί να αξιοποιηθεί μέσω πολλών ιδιωτών και όχι με έναν. Η δικαιολογία που χρησιμοποιούν είναι ότι έχει περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ και είναι μονόδρομος η πώλησή του. Αυτή η δικαιολογία  μας αφήνει αδιάφορους. Η πραγματικότητα είναι ότι το λιμάνι του Πειραιά δεν μπορεί να πουληθεί. Όσον αφορά τα μουσεία που είχε εξαγγείλει ο ΟΛΠ σαφώς θα στηρίξουμε κάθε πρωτοβουλία που θα προβάλλει το παρελθόν αλλά κυρίως το παρόν και το μέλλον στο μεγάλο λιμάνι της χώρας.
Τώρα όσον αφορά το πώς θα γίνει ο Πειραιάς ναυτιλιακό κέντρο ο κ. Μαρινάκης τόνισε: «Νομίζω ότι οι γνώσεις μας πάνω στη ναυτιλία μας επιτρέπουν -και επιτρέπουν και στους Πειραιώτες- να ελπίζουν πως θα δημιουργήσουμε κάτι καλύτερο από αυτό που έχουν δει μέχρι σήμερα.
Το θέμα της κρουαζιέρας είναι πολύ σημαντικό για το πώς δηλαδή θα υποδεχόμαστε τους εκατοντάδες  τουρίστες που έρχονται κάθε μέρα στον Πειραιά, αλλά αυτά υπάρχουν αναλυτικά στο εμπεριστατωμένο πρόγραμμά μας.
Όσον αφορά την αναγέννηση του πρώτου λιμανιού της χώρας ως  ναυτιλιακό κέντρο πρέπει πρώτα από όλα να αλλάξουμε την εικόνα του για να μπορέσουμε να γυρίσουμε πίσω τα ναυτιλιακά γραφεία. Η Ακτή Μιαούλη μετά την Ακρόπολη είναι η πιο διάσημη οδός στο εξωτερικό για την Ελλάδα.
Πιστεύω λοιπόν, ότι η Ακτή πρέπει να καθαρίσει. Αυτός ο δρόμος θα γίνει το παράδειγμα και το ξεκίνημα για όσα θέλουμε να κάνουμε στον Πειραιά με σκοπό να δημιουργήσουμε πάλι ένα λαμπρό ναυτιλιακό κέντρο.
Όπως προείπα έχουμε ένα τεκμηριωμένο πρόγραμμα, το οποίο θα το προχωρήσουμε σε συνεργασία με το κράτος παράλληλα με κονδύλια που μπορούμε να αντλήσουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης πιστεύουμε στη συμβολή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας η οποία όταν δει ότι ξεκινάμε με ένα πρόγραμμα και διαπιστώσουνε τα έργα θα αγκαλιάσει την προσπάθειά μας και θα σταθεί στο πλευρό μας».
Από την πλευρά της,η κ. Ειρήνη Στ. Νταϊφά, επεσήμανε μεταξύ άλλων:
 «Θέλω να τονίσω με έμφαση, ότι εκείνο που με ενδιαφέρει κυρίαρχα, είναι ο πολιτισμός της καθημερινότητας, η ευγένεια και η αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων, έτσι ώστε ο Πειραιάς μας με τους ειλικρινείς και φιλαλήθεις πολίτες του να αποτελεί ένα πρότυπο πόλης του ευ ζην, εμφυσώντας σε όλη την επικράτεια τις αξεπέραστες αξίες μιας ειρηνικής και γαλήνιας ζωής που βασίζεται στο αγαθό και το υψηλό του πολιτισμού μας. Και όπως μας λέει ο Νικηφόρος Βρεττάκος «Ειρήνη είναι όταν τ´ ανθρώπου η ψυχή γίνεται έξω στο σύμπαν ήλιος. Κι ο ήλιος ψυχή μες στον άνθρωπο.»...
Αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του Ανδρέα Ανδριανόπουλου ο οποίος, μεταξύ άλλων, μίλησε για τις δυσκολίες που συναντά η τοπική αυτοδιοίκηση στην υλοποίηση των στόχων της εξ αιτίας των βραχυκυκλώσεων του ευρύτερου δημόσιου τομέα. 
Την ανοικτή συζήτηση που διοργάνωσε ο ιστορικός τέχνης κ. Τάκης Μαυρωτάς, παρακολούθησαν από το χώρο της ναυτιλίας η κ. Μελίνα Τραυλού, η κ. Ελένη Δαλακούρα, η κ.  Ναταλία Μαργιώλη Κομνηνού, ο κ. Γ. Φουστάνος, ο κ. Γιώργος Τσαβλίρης κα. 

@ Το υλικό και τις φωτογραφίες είναι από την προσωπική σελίδα της κυρίας Ειρήνης Νταϊφα στο facebook και να της ευχηθούμε καλή επιτυχία...