Latest News

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Γιάννης Μώραλης: Οι πολίτες θα ψηφίσουν για το καλό του Πειραιά..."

Μώραλης: Ο Ολυμπιακός δεν έχει κανένα συμφέρον από το Δήμο ΠειραιάΥποψήψιοι δήμαρχοι προσπαθούν να στρέψουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης μακριά από τα πραγματικά προβλήματα...
του Πειραιά.

Αυτός νόνισε σε συνέντευξή του στο ρ/σ «Βήμα FM» ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» Γιάννης Μώραλης.

Ειδικότερα, σχετικά με τις βολές του κ. Δρίτσα και την υποτιθέμενη στήριξη από τον Μίκη Θεοδωράκη, ο κ.  Γιάννης Μώραλης επισήμανε: «Γίνεται μια προσπάθεια τις τελευταίες μέρες να μη συζητήσουμε για τα προβλήματα του Πειραιά. Ο κ. Δρίτσας το πράττει για δεύτερη φορά. Την πρώτη ενέπλεξε το υπουργείο Παιδείας, ότι για μια εκδήλωση 70 ατόμων, δήθεν διένειμε προσκλήσεις. Όταν αυτό δεν έφερε αποτέλεσμα ανακάλυψε ότι μοιράστηκε προεκλογικό υλικό σε μια εκδήλωση 7.000 παιδιών από όλο το Λεκανοπέδιο. Μοιράστηκαν 300 καπελάκια στα παιδιά. Δεν αποτελεί προεκλογικό υλικό. Ο Ολυμπιακός έχει εκατοντάδες παιδιά στις Ακαδημίες του, δεν έχει καμία ανάγκη να εκμεταλλευθεί αυτό το γεγονός. Πέρασα δέκα λεπτά από την εκδήλωση και ευχαρίστησα την Ολυμπιακή Ακαδημία» διευκρίνισε ο κ. Μώραλης για να προσθέσει πως η εν λόγω καταγγελία έχει την ίδια αξία με τη δήλωση Δρίτσα «ότι στηρίζεται από τον Μίκη Θεοδωράκη ο οποίος τον διεύψευσε. Έχει μπει δυστυχώς σε μια εκλογική δίνη με συνεχόμενες καταγγελίες οι οποίες δεν αφορούν στον κόσμο του Πειραιά και τα προβλήματα της πόλης. Στην αρχή συζητούσαμε για Ολυμπιακό, μετά για τα συμφέροντα του κ. Μαρινάκη. Μετά πήγαμε στο υπουργείο Παιδείας, μετά στα καπελάκια. Αυτό επιτυγχάνουν όσοι προέρχονται από τα κόμματα. Πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα, αντί να μιλήσουν για τα πραγματικά προβλήματα» σημείωσε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής».

Όσον αφορά στην ανεργία, η οποία «χτυπάει κόκκινο», ενώ τα μαγαζιά κλείνουν και οι τουρίστες δεν μένουν στον Πειραιά, ο Γ. Μώραλης υπογράμμισε: «Με τον κ. Μιχαλολιάκο έχουμε άλλη οπτική. Ο ίδιος λέει ότι έκανε πράγματα στον Πειραιά, εγώ βλέπω μια πόλη που σε όλους τους βασικούς τομείς έχει μείνει πίσω. Εννοώ την ανεργία που χτυπάει κόκκινο, τα μαγαζιά που κλείνουν, οι τουρίστες που φεύγουν από τον Πειραιά. Έχουμε μηδενική ανάπτυξη, ελάχιστο πράσινο και εγκαταλελειμένεςγειτονιές. Ο τουρισμός για τον Πειραιά είναι ένα από τα μεγάλα θέματα. Τι έκανε η σημερινή δημοτική αρχη; Ήρθε σε επαφή με tour operators; Διαφήμισε την πόλη μας; Έκαναν υποδοχή στην κρουαζιέρα; Εμείς έχουμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα, πώς θα περάσουν όμορφα στην πόλη και πώς ασφαλώς θα αναπτυχθεί η εμπορική κίνηση από τους τουρίστες. Έχουμε όραμα να κάνουμε τον Πειραιά ένα Διεθνές Ναυτιλιακό Κέντρο. Στο επίκεντρο της Ευρώπης είναι οι πόλεις λιμάνια μέσω της γαλάζιας ανάπτυξης. Αν ο Πειραιάς δεν αρπάξει την ευκαιρία για να αλλάξει το μέλλον του λιμανιού και του Πειραιά θα συζητάμε μετά από πέντε χρόνια για το αν φτιάξαμε μια πλατεία». 

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων, για το εάν θα πρέπει το λιμάνι πρέπει να κρατήσει το δημόσιο χαρακτήρα του, ο κ. Μώραλης τόνισε: «Το 97% των λιμανιών στο εξωτερικό είναι δημοσίου χαρακτήρα. Οι Δήμοι και οι πόλεις πρέπει να αναπτύσσονται μαζί με το λιμάνι. Το λιμάνι πρέπει να κρατήσει το δημόσιο χαρακτήρα του και να προχωρά σε παραχωρήσεις σε ιδιώτες. Αλλά όχι να πουληθεί όλο το λιμάνι. Εμείς λέμε "ναι" στονδημόσιο χαρακτήρα, να ενισχυθεί η συμμετοχή του Δήμου στον ΟΛΠ και παραχωρήσεις σε πολλούς και όχι σε ένα ιδιώτη».

Οι ψηφοφόροι στο δεύτερο γύρο θα ψηφίσουν αυτούς που πιστεύουν ότι μπορούν να αλλάξουν τον Πειραιά, σύμφωνα με τον κ. Μώραλη, «αυτούς που δεν λειτουργούν με παλαιοκομματισμό, όσοι θέλουν υπερκομματικά ψηφοδέλτια και ανθρώπους που προέρχονται από άλλους χώρους και δεν είναι επαγγελματίες πολιτικοί. 

Δεν θα κάνω εκτίμηση τι θα κάνουν οι άλλοι συνδυασμοί, αλλά οι πολίτες ψηφίζουν, δεν υπακούουν σε «γραμμές». Οι Πειραιώτες θέλουν το καλό του Πειραιά και σε αυτή τη λογική θα ψηφίσουν». 

Σχετικά με τα συμφέροντα του Ολυμπιακού από τον Πειραιά, ο Γ. Μώραλης έσπευσε να διευκρινίσει πως: «Ο Ολυμπιακός δεν έχει κανένα συμφέρον από το Δήμο Πειραιά. Τα ερασιτεχνικά τμήματα του συλλόγου θέλουν και πρέπει να έχουν μια καλή συνεργασία. Εμείς το μόνο που θέλουμε να μεταφέρουμε στο Δήμο από τον Ολυμπιακό είναι η νοοτροπία που είχαμε. Ξεπερνάγαμε αντιθέσεις, βάζαμε στόχους και τους επιτυγχάναμε...»