Latest News

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Ο Πειραιάς έδωσε τη νίκη στη Ρένα Δούρου - Οι λανθασμένες επιλογές του Γιάννη Σγουρού

Η "μητέρα των μαχών" ήταν αναμφισβήτητα η εκλογική αναμέτρηση στην Περιφέρεια Αττική που έληξε με την ιστορική επικράτηση της Ρένας Δούρου ύστερα από...

ένα θρίλερ.
Σίγουρα υπάρχουν πολλοί λόγοι για τη νίκη της Ρένας Δούρου, αλλά εκείνο που έπαιξε καθοριστικό ρόλο ήταν η στάση των ψηφοφόρων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά. Αυτοί φαίνεται να έδωσαν το κερασάκι στην τούρτα της Περιφέρειας Αττικής. Αμελητέα δεν είναι  και η επιλογή των προσώπων που δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή από τους δύο μονομάχους με μεγάλο χαμένο τον Γιάννη Σγουρό. 
Η επιλογή να αντικαταστήσει την τελευταία στιγμή και μάλιστα με άκομψο και αλαζονικό τρόπο τον απερχόμενο Αντιπεριφερειάρχη Στέφανο Χρήστου με έναν πρόσωπο παντελώς άγνωστο στην περιοχή φαίνεται πως του στοίχισε ακριβά ειδικά την στιγμή που η μάχη κρίθηκε στον πόντο. 
( Καλά δεν βρήκαν κανέναν άλλο στέλεχος της αυτοδιοίκησης σ΄ολόκληρο Πειραιά;)

Έτσι, μετά από αυτά τα αποτελέσματα νέος Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά είναι ο Γιώργος Γαβρίλης  και νέος Αντιπεριφερειάρχης Νήσων ο Παναγιώτης Χατζηπέρος, τους οποίους ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο τους.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τα επίσημα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών (στο 98,88% των εκλογικών τμημάτων) η συμμετοχή στον δεύτερο γύρο των εκλογών αυξήθηκε περίπου κατά 20.000 ψηφοφόρους και έφτασε στο 62,32%, πράγμα, που φαίνεται ότι έγειρε την «πλάστιγγα» υπέρ της κ. Δούρου.
Όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα του δευτέρου γύρου η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά έδωσε ποσοστό 56,16% στο συνδυασμό της Ρένας Δούρου, που κατέκτησε το μεγαλύτερο ποσοστό της (58,08%) στη Δυτική Αττική. Το χαμηλότερο ποσοστό (44,18%) πήρε στη Περιφερειακή Ενότητα Νήσων.

Αντίστοιχα, ο Γιάννης Σγουρός έλαβε το μεγαλύτερο ποσοστό στην Π.Ε Νήσων (55,82%) και έπεται ο Βόρειος Τομέας με 54,40%. Τα μικρότερα ποσοστά αντίστοιχα πήρε στον Δυτικό Τομέα και στον Πειραιά.

Για την ιστορία,  η νέα Περιφερειάρχης Αττικής συγκέντρωσε ποσοστό 50,83% και κατέκτησε 61 έδρες στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο ενώ ο απερχόμενος Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός με 49,17% κατέκτησε 12 έδρες.

Οι υπόλοιπες έδρες μοιράζονται με βάση τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου και ο συνδυασμός του Γ. Κουμουτσάκου παίρνει 7 έδρες, του Η. Παναγιώταρου 6 έδρες, του Θ. Παφίλη 5 έδρες, του Π. Χαϊκάλη 4 έδρες, του Θ. Τζήμερου 2 έδρες και από μια έδρα οι Αντ. Γάκης, Δ. Κουτσούμπα, Πέτρος Μαντούβαλος και Μαρία Γιαννακάκη.