Επάγγελμα... Δήμαρχος 
Ο κ. Μιχαλολιάκος πιστός στο καθήκον της πολιτικής του καριέρας για πολλά χρόνια την έχτιζε σκαλί-σκαλί και μπορεί να μην είχε χρόνο να ασχοληθεί με την επαγγελματική του καριέρα, ωστόσο φρόντισε να κάνει αιματηρή οικονομία και ...περιουσία με «κομπόδεμα» που ξαφνιάζει. Συνήθως οι πολιτικοί, ακόμη και οι επαγγελματίες του είδους, όπως ο απερχόμενος Δήμαρχος, δηλώνουν ότι μπήκαν πλούσιοι και βγήκαν φτωχότεροι από την πολιτική του. Αυτό δεν ισχύει όμως για τον κ. Μιχαλολιάκο, ο οποίος φρόντισε και τώρα που βλέπει ότι «γλιστράει» από την καρέκλα του Δημάρχου να μην μείνει στο δρόμο. Ενδεχομένως να μείνει άνεργος, σε καμία περίπτωση όμως, φτωχός.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει στο βιογραφικό του ο κ. Μιχαλολιάκος σπούδασε Ιατρική. Η ιατρική δεν ήταν αυτό όπου κατάφερε να τον ...θαμπώσει. Η καριέρα του ως γιατρός δεν φάνηκε να τον δελεάζει, ακόμη κι όταν ξεκίνησε να εργάζεται. Γρήγορα αναζήτησε αλλού την χρυσή ευκαιρία στη ζωή του και «ακούμπησε» στην πολιτική. Άρπαξε την ευκαιρία της πολιτικής καριέρας και μπήκε ενεργά σ’ αυτή από το 1990, όταν και εκλέχθηκε βουλευτής. Κάπου εκεί σταμάτησε και την εργασία του ως το Ογκολογικό Ακτινοθεραπευτικό Εργαστήριο, στο ΝΙΜΙΤΣ. 
Στα 38 του χρόνια πρωτοκάθισε στα βουλευτικά έδρανα ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, το κόμμα με το οποίο φρόντισε ο εναγκαλισμός του να είναι δυνατός από το 1974, ώστε μέσα απ’ αυτό να εκπληρώνονται οι πολιτικοί του στόχοι. 
Χωρίς να προλάβει να δουλέψει στη ζωή του όσο θα χρειαζόταν τουλάχιστον για να αποκτήσει την τεράστια ακίνητη περιουσία που δηλώνει ο ίδιος στο πόθεν έσχες του, ωστόσο το 9ο παιδί της οικογένειας Μιχαλολιάκου, με συνολικά 11 παιδιά.. ξαφνικά απέκτησε σκάφη, μετρητά, σπίτια και οικόπεδα που θα ζήλευε και ο Πάγκαλος. 
Πλούσια ... πολιτική δράση 
Τα όσα αναφέρει ο Βασίλης Μιχαλολιάκος στο βιογραφικό του δεν συνάδουν με τα όσα αναφέρει στο Πόθεν Έσχες του. Στο βιογραφικό του αναφέρει ότι ξεκίνησε την πολιτική του δράση το 1974. Την περίοδο 1981-1984 διετέλεσε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ. Τη διετία 1988-1989, Αντιδήμαρχος Πράσινου στο Δήμο Αθηναίων (επί δημαρχίας Έβερτ), Το 1989-1990 μέλος του Δ.Σ του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής. Από το 1997 έως και το 2000 ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Το 2009 ήταν γραμματέας Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας.
Από το 1990 εκλέγεται συνεχώς βουλευτής στην Α'Πειραιά, ενώ το διάστημα 2004-2007 διετέλεσε Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας. Στις 14 Νοεμβρίου 2010 εκλέγεται Δήμαρχος Πειραιά.
Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να γίνει ιδιοκτήτης ή συνιδιοκτήτης μιας τεράστιας ακίνητης περιουσίας που όπως ο ίδιος δηλώνει στο πόθεν έσχες του είναι:
Ακίνητα:
Οικία 86τμ στον Πειραιά
Δύο οικίες 96τμ στην Αθήνα
Οικόπεδο 222τμ στο Χαλάνδρι
Οικόπεδο 1.670τμ στην Αίγινα
Οικόπεδο 148τμ στη Λακωνία με περιεχόμενη οικία 120τμ
Οικία 120τμ στην Κύμη
Οικία 31τμ στην Αθήνα
Οικόπεδο 2500τμ στην Κύμη
Οικόπεδο 1509τμ στο Μυστρά
Οικόπεδο 830τμ στο Μυστρά 
Οικόπεδο 81τμ στην Κύμη με περιεχόμενη οικία 60τμ
Οικόπεδο 22.228  τμ στο Μυστρά
Οικόπεδο 4.500 τμ στο Μυστρά
Μετοχές:
AEΔΑΚ 1.843 μετοχές αξίας 20.462?
ΑΕΔΑΚ 2.737 μετοχές αξίας 30.392?
Σημείωση: O αριθμός των μετοχών και η αξία τους ενδέχεται να έχει αλλάξει.
Σκάφη:
Ένα σκάφος εν ονόματι ''Νόρα'' (Νηολόγιο Γυθείου)
Καταθέσεις στην Εθνική τράπεζα
Συνολικό ποσό: 117.219,18?
Προφανώς ο ίδιος ο απερχόμενος Δήμαρχος θα έχει απαντήσεις για το πώς απέκτησε την τεράστια αυτή περιουσία, η οποία δεν δικαιολογείται από την εργασιακή του εμπειρία ως γιατρός. Πέντε σπίτια, μετοχές, μετρητά, καταθέσεις και ο μισός Μυστράς δικός του. Παρά το ότι συχνά βρέθηκε στη δύνη καταγγελιών για διασπάθιση δημόσιου χρήματος, φαίνεται ότι στην προσωπική του ζωή ο κ. Μιχαλολιάκος δεν είναι τόσο ανοιχτοχέρης. Αιματηρές οικονομίες και όχι μόνο χρειάζονται για να κάνει κανείς μια τέτοια περιουσία, μόνο με το μισθό του Δημάρχου ή του Βουλευτού, καθώς τα περισσότερα χρόνια η μόνη εργασία στην οποία έκανε καριέρα είναι η πολιτική. 
@ TO KAΡΦΙ