Latest News

Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Η πλάκα με τον Μητροπολίτη Σεραφείμ και τους υποψήφιους Δημάρχους

Είναι γνωστό ότι κάθε υποψήφιος Δήμαρχος που θέλει να ελπίζει σε εκλογική νίκη επιθυμεί διακαώς τη στήριξη του θρησκευτικού «λόμπι» της...
περιοχής του. 
Σ' αυτό το πλαίσιο, δεν προκαλεί καθόλου εντύπωση το γεγονός πως ο Βασίλης Μιχαλολιάκος εμφανίζεται ενοχλημένος από τη φήμη, ότι ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ είναι θετικός στην κάθοδο του Βαγγέλη Μαρινάκη για την διεκδίκηση του Δήμου Πειραιά. 
Άλλωστε μην ξεχνάμε πως δεν έχουμε να κάνουμε με ένα Μητροπολίτη που ασχολείται μόνο με τα "ιερά" του καθήκοντα. 
Οι συνεχείς παρεμβάσεις του στα πολιτικά πράγματα της πόλης και οι αιρετικές δηλώσεις περί αφορισμού των βουλευτών, τον έχουν κατατάξει στην κορυφή των Μητροπολιτών που αρθρώνουν πολιτικό λόγο.
Χθες ο Βασίλης Μιχαλολιάκος παρακολούθησε τον Ακάθιστο Ύμνο στον Ιερό Ναό της Παναγίτσας και ο Μητροπολίτης Σεραφείμ δια μικροφώνου ανακοίνωσε την παρουσία του, λέγοντας πως αγαπάει την εκκλησία.
Δήλωση την οποία θα έκανε για κάθε επίσημο που θα έδινε το παρών σε μια λειτουργία-οκ, πλην της Μαρίας Ρεπούση που έτσι και αλλιώς δεν περνάει ούτε έξω από εκκλησία-.
Τα κάθε λογής παπαγαλάκια ερμήνευσαν την τυπική ανακοίνωση του Μητροπολίτη σε στήριξη προς τον Μιχαλολιάκο και άρχισαν να διαδίδουν πως στηρίζει τον απερχόμενο Δήμαρχο. 
Με λίγα λόγια εκμεταλλεύονται μια ευγενική χειρονομία του Μητροπολίτη για να αυξήσουν τις μετοχές του απερχόμενου στους πιστούς!
Όπως και να΄χει οι πηγαίοι τίτλοι περί στήριξης Μιχαλολιάκου από την πειραική εκκλησία και άλλα παρόμοια τσιτάτα, δεν πρόκειται να σώσουν την κατάσταση όταν το παζλ των υποψήφιων Δημάρχων συμπληρωθεί. Και ο νοών νοείτο.

@Πάντως ο πανικός, καμιά φορά, έχει πλάκα...