Latest News

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Τι (δεν) έκανε ο δήμαρχος για τα δικαστήρια...


Αν κάποιος έχει παρακολουθήσει από την αρχή όλο το θέμα της μεταφοράς των δικαστηρίων Πειραιά, τότε βγάζει το συμπέρασμα πως ο απερχόμενος δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος δεν έκανε επί της ουσίας...

απολύτως τίποτα!
Στην αρχή απέφυγε να πάρει σαφή θέση και πέταξε την μπάλα έξω για καθυστέρηση, υποστηρίζοντας ότι δεν γνωρίζει το θέμα γιατί έλειπε σε εκδρομή στη Μασσαλία. 
Έτσι, φάνηκε πως ο ίδιος δεν μπορούσε να αντιληφθεί το αυτονόητο ότι φεύγοντας τα δικαστήρια μακριά από το κέντρο της πόλης μαζί με τους περίπου 5.000 καθημερνούς επισκέπτες  θα "νέκρωνε" μια ολόκληρη περιοχή του Πειραιά σε περίοδο γενικότερης οικονομικής κρίσης.
Ο δήμαρχος άρχισε να παίρνει χαμπάρι τις επιπτώσεις από τη μεταφορά των δικαστηρίων όταν ήρθε η απόφαση από τη συντριπτική πλειοψηφία των δικηγόρων, αλλά και από τις έντονες αντιδράσεις των φορέων της πόλης (ΕΒΕΠ, εμπορικός σύλλογος κα)
Προφανώς, ο  δέσμιος των επιλογών της κεντρικής εξουσίας Β. Μιχαλολιάκος κώφευε στις εκκλήσεις να τεθεί ως Δήμαρχος επικεφαλής του αγώνα Όπως του καταλογίζουν, κι ενώ τον καλούσαν από τον Σεπτέμβριο του 2013 να παραχωρήσει τα αναξιοποίητα επί σαράντα χρόνια κτίρια του Δήμου, δηλαδή τη ΡΑΛΛΕΙΟ δίπλα στο Δημοτικό Θέατρο και τον ΠΥΡΓΟ στο λιμάνι, για να στεγαστεί η Δικαιοσύνη σε αξιοπρεπή στέγη προς όφελος της πόλης με αποκλειστική ευθύνη του Δημάρχου έφτασε το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει σχετική απόφαση με τραγική καθυστέρηση  στις 25-11-2013!
Ενδιάμεσα έλεγε ότι θα στείλει επιστολές και θα κάνει ραντεβού με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Δικαιοσύνης, για να λύσει το θέμα με τα δικαστήρια. Όμως φαίνεται πως οι κομματικοί του εταίροι δεν συμμερίζονταν την αγωνία για τη ζημιά που θα πάθαινε προεκλογικά από την επικείμενη μεταφορά των δικαστηρίων εκτός πόλης. Τότε, έφτασε στο σημείο να λέει ακόμα πως και το υπάρχον δικαστικό μέγαρο μπορεί να είναι κατάλληλο αν γίνει μια ανακαίνιση.
Τελικά η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου μπλόκαρε την πώληση του ακινήτου και πάγωσε η μεταφορά των δικαστηρίων Πειραιά. (ΕΔΩ)
@ Το μόνο που έκανε είναι να κερδίσει χρόνο και να περάσουν οι εκλογές, ώστε να μην μείνει στην ιστορία ότι ο δήμαρχος που άφησε να του φύγουν τα δικαστήρια από την πόλη...