Latest News

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Ποια είναι η συμβουλή του Γ. Καρδαρά στον "αμετροεπή" δήμαρχο Πειραιά

Μια απίστευτη συμβουλή δίνει ο Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά Γιάννης Καρδαράς 

στον αμετροεπή, όπως τον χαρακτηρίζει, Δήμαρχο Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκο. 
Η συμβουλή δόθηκε...
με αφορμή τις νέες εξαγγελίες του Δημάρχου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στην κοπή πίτας του ΕΒΕΠ, που αφορούν στη μετονομασία της πλατείας Οδησσού (!) σε πλατεία Γιώργου Κασιμάτη αλλά και για το επικοινωνιακό πυροτέχνημα της δημιουργίας του Ρολογιού.

Ο Γιάννης Καρδαράς σημειώνει τα εξής: 

"Ο ΑΜΕΤΡΟΕΠΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ ΜΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΕΒΕΠ ΠΕΡΙ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΟΔΗΣΣΟΥ ΣΕ ΠΛΑΤΕΙΑ Γ. ΚΑΣΙΜΑΤΗ. 
 Στην τελετή κοπής πίτας στο ΕΒΕΠ παρουσία της πολιτικής ηγεσίας και φορέων της πόλης και των επιχειρήσεων ο Δήμαρχος κ.Β. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ στον καθιερωμένο χαιρετισμό του ανακοίνωσε ότι: α) το «ΡΟΛΟΙ» σύντομα θα ανεγερθεί και θα στεγάσει το «ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ» και β) ότι «Το Δημοτικό Συμβούλιο του Πειραιά έχει λάβει απόφαση για τη μετονομασία της «ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΟΔΗΣΣΟΥ» στο σταθμό του ΗΣΑΠ του Πειραιά(όπου έχει πρόσοψη και το ΕΒΕΠ) να μετονομαστεί σε «ΠΛΑΤΕΙΑ Γ.ΚΑΣΙΜΑΤΗ» στη μνήμη του εκλιπόντος Προέδρου του ΕΒΕΠ.» Το θέμα που προκύπτει από αυτή τη δημόσια δήλωση για μετονομασία έχει δύο διαστάσεις 
 ΕΞΗΓΟΥΜΑΙ: α)Δεν έχει ποτέ εισαχθεί ως θέμα για λήψη απόφασης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Οι παριστάμενοι Δημοτικοί Σύμβουλοι όλων των παρατάξεων συμφωνήσαμε ότι ποτέ δεν έχει εισαχθεί τέτοιο θέμα. β)Η τιμή στον εκλιπόντα Γ.ΚΑΣΙΜΑΤΗ είναι ένα θέμα που μπορεί να συζητηθεί και να υπάρξει συμφωνία. ΟΜΩΣ η ονομασία «ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΔΗΣΣΟΥ» έχει μια ιστορικότητα που συνδέει ανεξίτηλα τις δυο πόλεις. Ας μην ξεχνάμε το υπόβαθρο πάνω στο οποίο βασίστηκε η Ελληνική Επανάσταση του 1821 ούτε τη σημασία της πόλης της ΟΔΗΣΣΟΥ για το εμπόριο, τη ναυτιλία, τη συνεργασία μεταξύ των δύο λαών και τόσα άλλα. Είμαι κατηγορηματικά αντίθετος σε μετονομασίες που καταργούν την εθνική μνήμη. Πριν χρόνια και πάλι επ’ ευκαιρία των δημοτικών εκλογών ο τότε δήμαρχος κ. Χ.ΑΓΡΑΠΙΔΗΣ υπό το φόβο του επελαύνοντος Π.ΦΑΣΟΥΛΑ πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο τη μετονομασία της ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ στη Ζέα σε «ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ» λόγω των γραφείων της ομάδας. Όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι όλων των παρατάξεων (ΑΓΡΑΠΙΔΗ-ΜΠΕΤΕΝΙΩΤΗ κ.λ.π.) συμφώνησαν ΠΛΗΝ του τότε Δημοτικού Συμβούλου και μετέπειτα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θ.ΔΡΙΤΣΑ και του υπογράφοντος τη παρούσα ανακοίνωση παρ΄ ότι, είμαστε από γεννησιμιού μας φίλοι της ομάδας. Τότε κατηγορηθήκαμε ως «υποστηρικτές των βασιλέων και ειδικά της πριγκίπισσας Αλεξάνδρας». Άντε να εξηγήσεις ότι τα πρώτα μαθήματα στο ποδήλατο τα κάναμε στη ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ. Σε ότι αφορά το «ΡΟΛΟΙ» που έπεσε θύμα του δημάρχου της Δικτατορίας Α. Σκυλίτση τα έχουμε πει. 
Τα ιστορικά κτίρια δεν επαναλαμβάνονται επειδή ακριβώς διατρέχουν τον κίνδυνο να είναι ένα κακό αντίγραφο ή μια καρικατούρα".
Καταλήγοντας ο ίδιος αποκαλύπτει: 
 "Έχω συμβουλέψει το κ. Β. Μιχαλολιάκο να αλλάξει τον επικοινωνιολόγο που χρησιμοποιεί "!

@ Μήπως, ο Γ. Καρδάρας, θα ήταν καλύτερα  να συμβουλέψει, λέμε τώρα, ν' αλλάξουμε Δήμαρχο;