Latest News

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Τρία κορίτσια της Ραλλείου πάνε Στρασβούργο!


Τρία κορίτσια από το Γυμνάσιο θηλέων της Ραλλείου του Πειραιά ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για το Στρασβούργο. Πρόκειται για τις Ναταλία Φαλιδέα, Μαρία Αντωνιάδη και Ειρήνη Τζεφέρη, οι οποίες... 
 πέτυχαν μετά από γραπτή εξέταση και με βάση το βιογραφικό τους σημείωμα  να συμμετάσχουν στην ειδική μαθητική προσομοίωση συνεδρίασης του Ευρωκοινοβουλίου EUROSCOLA DAY η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιανουαρίου 2014 στο κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Οι τρεις μαθήτριές κατέλαβαν τη δεύτερη, τρίτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα ανάμεσα σε 57 μαθητές από τα σχολεία  του Πειραιά που έλαβαν μέρος στη διαδικασία επιλογής .
Τα κριτήρια επιλογής ήταν τα εξής:
 
Α. γραπτή εξέταση στο θέμα: «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά τη Συνθήκη της Λισαβόνας έχει πιο ενισχυμένο ρόλο στη διαμόρφωση της Ευρώπης. Ποιος είναι ο ρόλος του Ευρωπαίου πολίτη και πώς μπορεί να ακουστεί δυνατότερα η φωνή του στην Ευρώπη, ενόψει και των Ευρωπαϊκών Εκλογών του Μαΐου 2014;».
 
Β. η άριστη γνώση τουλάχιστον 2 ξένων γλωσσών.
 

Γ. η σχολική επίδοση τους κατά το προηγούμενο σχολικό έτος.
 
Η γραπτή δοκιμασία για τους 57 μαθητές του Πειραιά πραγματοποιήθηκε και φέτος στις εγκαταστάσεις του Ραλλείου ΓΕΛ Θηλέων Πειραιά, στις 2 Δεκεμβρίου 2013.
Υπεύθυνη για την προετοιμασία των  11 μαθητριών του Ραλλείου Λυκείου που έλαβαν μέρος στη διαδικασία επιλογής ήταν η καθηγήτρια Αγγλικής γλώσσας του σχολείου μας κ. Αικατερίνη Χριστοδούλου, η οποία είχε και την ευθύνη οργάνωσης και διεξαγωγής της εξέτασης για την περιοχή του Πειραιά.