Latest News

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Ένοχος για όλα τα αδικήματα ο Τσοχατζόπουλος

Ομόφωνα ένοχος για όλα τα αδικήματα που του αποδίδονται κρίθηκε ο Ακης Τσοχατζόπουλος. Οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων τον έκριναν...
ένοχο για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, όπως και άλλους 16 συγκατηγορούμενούς του, μεταξύ των οποίων τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη, την κόρη του Αρετή, την πρώην σύζυγό του Γκούντρουν και τους Γιάννη Σμπώκο και Νίκο Ζήγρα (ο οποίος απαλλάχθηκε μόνο για μία από τις πράξεις του).

Ένοχοι κρίθηκαν επίσης για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες οι: Αστέριος Οικονομίδης, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, Γιώργος Σαχπατζίδης, Ταλιτά-Μαρία Τσεκούρα, Νικόλαος Γεωργουλάκης, Παναγιώτης Σταμάτης, Οράτιος Μελάς, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, Φώτιος Αρβανίτης, Νικόλαος Καρατζάς και Γεώργιος Κωνσταντάτος.

Αθώοι κηρύχθηκαν οι Σπύρος Χατζηνικολάου και Παντελής Ζαχαριάδης, όπως εισηγήθηκαν και οι εισαγγελείς.

Ολοι όσοι κηρύχθηκαν ένοχοι, κηρύχθηκαν με την επιβαρυντική περίσταση της διάπραξης του αδικήματος κατ' επάγγελμα με εξαίρεση τους Π. Σταμάτη, Γκούντρουν Μολντενάουερ, Ν. Καρατζά και Φ. Αρβανίτη.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου, τα ποσά της δωροδοκίας υπερβαίνουν τα 55 εκατ. ευρώ και καταβάλονταν στον Άκη Τσοχατζόπουλο επί μια δεκαετία μέσω τρίτων προσώπων που είναι οι εξής: Γιάννης Μπέλτσιος, Μιχαήλ Αβατάγγελος, Μιχαήλ Ματαντός, Νίκος Ζήγρας, Γιάννης Σμπώκος και Φουάντ αλ Ζαγιάτ.
Η απόφαση επί των ποινών ενδεχομένως να ανακοινωθεί εντός της ημέρας. Οι ποινές κάθειρξης που προβλέπονται είναι από 10 έως 20 χρόνια.