Latest News

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Καμπάνα 5.000 ευρώ σε Δήμαρχο για συκοφαντική δυσφήμιση!

Δήμαρχος καταδικάστηκε για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση πρώην συναδέλφου του. Το  Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και του επέβαλλε πρόστιμο 5.000 ευρώ. Ο λόγος για τον δήμαρχο...
Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.
Προ μηνών ο δήμαρχος είχε αναφερθεί με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος του πρώην Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Σωτήρη Κούβελα. 
Ο κ. Κούβελας προσέφυγε στη δικαιοσύνη και ζήτησε το ποσό των 100.000 ευρώ ως αποζημίωση για τη συκοφαντική δυσφήμιση και την εξύβριση του προσώπου του. 
Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Γιάννη Μπουτάρη για την κατηγορία της εξύβρισης και του επέβαλε το πρόστιμο των 5.000 ευρώ.
Ο Γ. Μπουτάρης μίλησε για την υπόθεση από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου και προσπάθησε να υποβαθμίσει το γεγονός της καταδίκης του. Συγκεκριμένα τόνισε ότι πρόκειται για πρωτόδικη απόφαση και ότι «ο Κούβελας ζήτησε 100.000 και το δικαστήριο του είπε πάρε 5.000 και άσε μας ήσυχους». 
Ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Μάτης υπενθύμισε στον Γ. Μπουτάρη ότι για την ώρα ισχύει η καταδίκη του και ότι το δικαστήριο αναγνώρισε την πράξη της εξύβρισης.