Latest News

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Έτσι θα μείνουν τα Δικαστήρια στον Πειραιά...

Μια σειρά από πρωτοβουλίες για να μείνουν τα δικαστήρια του Πειραιά σχεδιάζει η Επιτροπή Αγώνα, η οποία έχει συσταθεί για ν' αποτρέψει τη μετεγκατάστασή τους εκτός του κέντρου...
 της πόλης. 
Ήδη τα μέλη της Επιτροπής εξετάζουν τη "νομική οδό" που θα προσβάλλει το Προεδρικό Διάταγμα για τη μεταφορά των Δικαστηρίων εκτός Πειραιά. 
Ταυτόχρονα έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου, με συναντήσεις και συνεχείς συσκέψεις, προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειές τους αλλά και να εξασφαλίσουν τη στήριξη των φορέων της πόλης.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι από τους 52 φορείς του Πειραιά μόνο οι 4 φορείς ή δεν έχουν εκφράσει άποψη ή έχουν ταχθεί υπέρ της μετεγκατάστασης των Δικαστηρίων. Οι υπόλοιποι 48 είναι αντίθετοι. 
Για τις εξελίξεις ενημερώνει ο δημοτικός σύμβουλος με την "Συμμαχία στον Πειραιά" δικηγόρος και μέλος της Επιτροπής Γιάννης Καρδαράς. 
Σε σχετική ανακοίνωσή αναφέρει 4 προτάσεις που κατέθεσε η Επιτροπή στον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά τις οποίες ο πρόεδρος Στέλιος Μανουσάκης απέρριψε. 
Για την ιστορία, οι προτάσεις περιελάμβαναν συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης, επίσκεψη στην περιφέρεια και συνέντευξη τύπου, ανάθεση μελέτης σε τεχνικό γραφείο σε συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου Πειραιά για τα εναλλακτικά προτεινόμενα κτίρια και προετοιμασία για την προσβολή του Προεδρικού Διατάγματος του υπουργείου Δικαιοσύνης της εγκατάστασης των Δικαστηρίων στο ΡΕΝΤΗ  (η πρόταση αυτή έγινε δεκτή εφόσον υπάρξει «αξιοπρεπές»!!!δικόγραφο ως ελέχθη!!!). 

Σε ό,τι αφορά στον δήμο Πειραιά, ο Γιάννης Καρδαράς τονίζει πως θα συνεχίζουν να πιέζουν τον δήμαρχο Βασίλη Μιχαλολιάκο να δεσμευθεί εγγράφως ότι δεν θα φύγουν τα Δικαστήρια από την πόλη.

@ Τώρα έτσι, μπορεί να μείνουν τα δικαστήρια στον Πειραιά...;