Latest News

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Η συνάντηση Μιχαλολιάκου-Ανωμερίτη και η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ

Πολιτιστικό ήταν κατά κύριο λόγο το περιεχόμενο της συζήτησης μεταξύ του δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου με τον πρόεδρο του ΟΛΠ Γιώργο Ανωμερίτη στην πρόσφατη συνάντησή τους. Οι δύο...
άνδρες έδωσαν έμφαση στον εορτασμό των 2500 χρόνων από την ναυμαχία της Σαλαμίνας το 2021 καθώς και στον φάκελο προετοιμασίας του Πειραιά ως υποψήφιας πόλης για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το έτος 2021 (!). 
Σύμφωνα με την ενημέρωση του δήμου, συζητήθηκε επίσης η αναθεώρηση του επενδυτικού σχεδίου του ΟΛΠ με νέα έργα (χωρίς να αναφέρονται ποια είναι αυτά), αλλά και το θέμα της παραχώρησης στον δήμο κτιρίων και εκτάσεων που δεν εξυπηρετούν λιμενικές δραστηριότητες (χωρίς επίσης να αναφέρονται ποια είναι αυτά). 
Για την ταμπακιέρα, δηλαδή για τα ανταποδοτικά που υποτίθεται πως διεκδικεί ο δήμος από τον ΟΛΠ δεν υπήρξε καμία ενημέρωση. 
Θυμίζουμε ότι ο δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος είχε ανοίξει μέτωπο με τον Γιώργο Ανωμερίτη, «απειλώντας» πως θα ρίξει το «τοίχος» που χωρίζει το λιμάνι από την πόλη. 
Όλα αυτά βέβαια ελάχιστη σημασία έχουν από τη στιγμή που ήδη έχει δρομολογηθεί η «αξιοποίηση-ιδιωτικοποίηση» του ΟΛΠ. 

@Πως θα παραχωρηθούν εκτάσεις και κτίρια που
ανήκουν στον ΟΛΠ, όταν ο Οργανισμός οδεύει προς ιδιωτικοποίηση και πως ο δήμος μπορεί να έχει λόγο και κατ' επέκταση ρόλο στον ΟΛΠ;