Latest News

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Χωρίς ολοήμερα σχολεία κινδυνεύει να μείνει ο Πειραιάς!

Στον αέρα βρίσκεται η λειτουργία των ολοήμερων σχολείων στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, εξαιτίας των σημαντικών κενών εν όψει της νέας...
σχολικής χρονιάς
Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή τη στιγμή υπάρχουν συνολικά 229 κενές θέσεις στα σχολεία της Α΄ Πειραιώςκαι Νήσων, αλλά και της Β΄ Πειραιά με αποτέλεσμα να είναι ορατός ο κίνδυνος να μην λειτουργήσουν από φέτος  τα ολοήμερα σχολεία της περιοχής.  
Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται σοβαρά η αναστολή λειτουργίας των ολοήμερων σχολείων γεγονός που χαρακτηρίζεται ως πρωτοφανές από τους εκπαιδευτικούς.
Όπως καταγγέλουν εκπαιδευτικοί, τη στιγμή που τα ολοήμερα σχολεία του Πειραιά βρίσκονται ένα βήμα πριν την αναστολή της λειτουργίας τους, σε άλλες περιοχές όπως για παράδειγμα στην Κηφισιά όχι μόνο είναι καλυμένες όλες οι θέσεις, αλλά υπάρχει και πλεόνασμα εκπαιδευτικών.
Οι εκπαιδευτικοί κάνουν λόγο για εκπαίδευση δύο ταχυτήτων ενώ επισημαίνουν ότι το εντυπωσιακό είναι ότι αυτή τη στιγμή στο τιμόνι του υπουργείου Παιδείας βρίσκεται ο πειραιώτης Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
Μάλιστα καλούν τον υπουργό Παιδείας να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία και να δώσει λύση στο θέμα, ώστε και τα παιδιά του Πειραιά να έχουν ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση και πρόσβαση σε ολοήμερα σχολεία.