Latest News

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Νέες 48ωρες απεργίες από ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ- ΟΤΑ

Την προκήρυξη νέας 48ωρης απεργίας κατά των απολύσεων και της εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας, για την ερχόμενη Δευτέρα 23 και Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε η Εκτελεστική Επιτροπή της...
ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Παράλληλα, νέα 48ωρη την Τρίτη 24 και την Τέταρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013, αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ. 
Σε νέες 48ωρες κυλιόμενες απεργίες προχωρούν από τη Δευτέρα και οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ στο μέτωπο της Παιδείας, οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης έχουν προκηρύξει διήμερη απεργιακή κινητοποίηση για τη Δευτέρα και την Τρίτη.
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί της Δευτέρας στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Η ΑΔΕΔΥ βρίσκεται σε συνεννόηση με τη ΓΣΕΕ για τη μετατροπή της Τρίτης σε γενική απεργία, ενώ τα συνδικάτα του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη κοινό συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 10.30 το πρωί.
Η ΓΣΕΕ αναμένεται να λάβει οριστικές αποφάσεις κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, στις 11 το πρωί της Δευτέρας.
Εξάλλου, την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, στις 6 το απόγευμα τα συνδικάτα θα πραγματοποιήσουν αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.
Την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013, θα συνεδριάσει η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, από κοινού με τα προεδρεία των Ομοσπονδιών Μελών της, για να εκτιμηθούν οι εξελίξεις, και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.