Latest News

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Πάρτι κάνουν τα κουνούπια στο λιμάνι...


Άσχημα νέα για όσους είναι γλυκοαίματοι κάτω στο λιμάνιΤα κουνούπια κάνουν πάρτι στην πόλη παρά την κατάσταση ετοιμότητας και τις συσκέψεις στο...
Δήμο Πειραιά. 
Μικρή σημασία έχουν οι ψεκασμοί στο τέλος Ιουνίου και μετά, όσον αφορά την αποτελεσματικότητα στην εξόντωση των κουνουπιών, επισημαίνει ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά, ο οποίος υπογραμμίζει: 
«Θεωρούμε ότι οι επίγειοι ψεκασμοί που ξεκίνησαν τώρα για την καταπολέμηση των κουνουπιών είναι αργοπορημένοι. Βασικό μέτρο προάσπισης της Δημόσιας Υγείας είναι η πρόληψη και το πρόγραμμα για την καταπολέμηση των κουνουπιών -βάσει των επιστημονικών δεδομένων- ξεκινά όταν τα κουνούπια είναι το στάδιο της προνύμφης (Μάρτιος - Απρίλιος) και τελειώνει τον Οκτώβριο. Όταν οι προνύμφες εξελιχθούν σε «ενήλικα» κουνούπια 2ης και 3ης γενιάς, η προνυμφοκτονία χαμηλή έχει μόνο απόδοση». 
Υπενθυμίζεται ότι, ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά, ο οποίος και πέρυσι είχε μιλήσει για έγκαιρη αντιμετώπιση, θεωρεί ότι χάθηκε ήδη πολύς χρόνος. 

@ Δηλαδή, τσάμπα έλεγαν πως βρίσκονταν σε ετοιμότητα στο Δήμο Πειραιά, αφού οι συσκέψεις έγιναν κατόπιν εορτής και τα κουνούπια κάνουν πάρτι στο λιμάνι...