Latest News

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Πως έπεσε στα χέρια του FBI ο 19χρονος Τσετσένος βομβιστής της Βοστώνης

Μια πληροφορία από έναν κάτοικο, ο οποίος παρατήρησε αίμα έξω από την αυλή ενός σπιτιού, οδήγησε το FBI στον εντοπισμό και τη σύλληψη του 19χρονου Τζοχάρ Τσαρνάεφ ο οποίος θεωρείται ο δεύτερος ύποπτος για τις βομβιστικές επιθέσεις... στη Βοστώνη. 
Οπως ανακοίνωσε ο  εκπρόσωπος της αστυνομίας της Μασαχουσέτης ο 19χρονος Τζοχάρ Τσαρνάεφ εντοπίστηκε από τις αστυνομικές αρχές στην πρύμνη ενός σκάφους, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στην αυλή ενός σπιτιού σε προάστιο της Βοστώνης. Ο νεαρός ήταν τραυματισμένος και διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Μασαχουσέτης εξαιτίας αιμορραγίας, δήλωσε η κρατική αστυνομία. Η αστυνομία της Βοστώνης ανάρτησε στο Twitter: «Συνελήφθη! Το κυνήγι τελείωσε. Η αναζήτηση ολοκληρώθηκε. Ο τρόμος τελείωσε. Και η δικαιοσύνη θριάμβευσε». Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς ο Δήμαρχος της Βοστώνης Τομ Μενίνο, αναφερόμενος στον δεύτερο ύποπτο για τις βομβιστικές επιθέσεις της Δευτέρας ανακοίνωσε μέσω Twitter: «Τον πιάσαμε». Κρατούνται τρεις ακόμη ύποπτοι Τρεις ακόμα ύποπτοι βρίσκονται υπό κράτηση και ανακρίνονται στο Νιού Μπέντφορντ της Μασαχουσέτης, σε σχέση με τις αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια του Μαραθωνίου στη Βοστώνη, δήλωσαν οι αστυνομικές αρχές. 
Η ανακοίνωση έγινε λίγα μόλις λεπτά, αφού η αστυνομία συνέλαβε τον 19χρονο Τζοχάρ Τσαρνάεφ, που θεωρείται ύποπτος για τις επιθέσεις, μαζί με τον αδελφό του Ταμερλάν, ο οποίος σκοτώθηκε νωρίτερα κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με τις αρχές. 
 Δύο άνδρες και μία γυναίκα ανακρίνονταν από το FBI «βάσει υποθέσεων πως συνεργάζονταν με τον δεύτερο ύποπτο», δήλωσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας του Νιού Μπέντφορντ, Ρόμπερτ Ρίτσαρντ. 

@ Φαίνεται πως στις ΗΠΑ οι συλλήψεις γίνονται γνωστές από το Twitter! Φοβερό;