Latest News

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Το απεργιακό μενού της ημέρας- Ακινητοποιημένα λεωφορεία, τρόλεϊ και πλοία

Σε απεργιακό κλοίο βρίσκεται η χώρα σήμερα. Ταλαιπωρίας συνέχεια για το επιβατικό κοινό της Αττικής, καθώς τραβούν εκ νέου χειρόφρενο λεωφορεία και τρόλεϊ. Οι εργαζόμενοι... τους συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας.
Ακινητοποιημένα θα είναι σήμερα Πέμπτη ο προαστιακός σιδηρόδρομος και τα τρένα του ΟΣΕ, μετά από απεργία που κήρυξε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Παράλληλα, δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των συρμών του μετρό, στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο.
Ο εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση στο σταθμό του Πειραιά στις 10.30 και στις 12:00 συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά. Oι σιδηροδρομικοί έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση έξω από το κτίριο του ΟΣΕ, στην οδό Καρόλου.
Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια Πέμπτη και Παρασκευή
Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ξεκινά από αύριο 48ωρη απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, ενώ είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις των ναυτεργατών.
Στις 10.30 το πρωί της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση μπροστά από το πλοίο «Ελ.Βενιζέλος» στην προβλήτα απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου.
Λουκέτο στην Υγεία
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων και οι Υπηρεσίες Πρόνοιας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ και η ΟΕΝΓΕ. Το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από υπουργείο Υγείας και πορεία στο Σύνταγμα.
Την ίδια ώρα σε 48ωρη προειδοποιητική επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ προχωρούν από την Πέμπτη οι συμβεβλημένοι με τον οργανισμό γιατροί.
Στάση εργασίας στο Δημόσιο από την ΑΔΕΔΥ
Στις κινητοποιήσεις θα συμμετέχει και η ΑΔΕΔΥ με στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου. Στη στάση εργασίας θα συμμετάσχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ
Στο χορό των κινητοποιήσεων και η ΟΛΜΕ
Η ΟΛΜΕ έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 11.00 το πρωί εως τις 2.00 το μεσημέρι για την πρωϊνή βάρδια και από τις 2.00 το μεσημέρι έως τις 5.00 το απόγευμα για την απογευματινή βάρδια, στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις στο χώρο της υγείας.
Σε 24ωρη απεργία η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ
Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ διαμαρτυρόμενη για την πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων στο Μετρό και σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς έχει κηρύξει 24ωρη απεργία.