Latest News

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Οι δημότες θα πληρώσουν τα φέσια προηγούμενων δημάρχων 8.771.113 ευρώ;

Ένα μείζον θέμα με μεγάλες πολιτικές διαστάσεις αποκαλύπτεται στον Πειραιά, καθώς η δημοτική αρχή σχεδιάζει να φορτώσει στον δήμο τα χρέη της ΔΕΠΕΠ, συνολικού ύψους...
...8.771.113 ευρώ! 

Δηλαδή, ο δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος πρότεινε να φορτωθεί το υπέρογκο αυτό ποσό στον υπερχρεωμένο Δήμο και να προστεθεί στ' άλλα 140 εκατομμύρια ευρώ!

Αυτό τουλάχιστον καταγγέλλει ο δημοτικός σύμβουλος με την "Συμμαχία στον Πειραιά" Γιάννης Καρδαράς. Περιγράφοντας όσα συνέβησαν στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου, λέει τα εξής:


"Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Πειραιά της 27/11/2012 η πλειοψηφία του κ. Μιχαλολιάκου έφερε ως θέμα: « τη ρύθμιση των οφειλών του Δήμου Πειραιά προς το Ελληνικό Δημόσιο σύμφωνα με το αρθ. 10 του Ν. 4071/2012».

1. Ο κ. Δήμαρχος εισηγούμενος το θέμα είπε ότι τα χρέη αφορούν τη λειτουργούσα επί χρόνια με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια  Δημοτική Επιχείρηση ΔΕΠΕΠ που είναι σε εκκαθάριση και αφορά τις χρήσεις ΛΟΓΟΘΕΤΗ-ΑΓΡΑΠΙΔΗ-ΦΑΣΟΥΛΑ ύψους 8.771.113 ευρώ για φόρο εισοδήματος και ΦΠΑ σύμφωνα με το υπ΄αριθμ. πρωτ. 1455/23-1-2008 έγγραφο της Α’ ΔΟΥ Πειραιά.


2. Ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα ότι ο πρώην Δήμαρχος κ. Π. Φασούλας επικοινώνησε τηλεφωνικώς μαζί του και του είπε ότι θέλει να πωλήσει κάποιο περιουσιακό του στοιχείο στη Χαλκιδική και δεν δύναται να λάβει «ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ» λόγω των οφειλών της ΔΕΠΕΠ επειδή ήταν Δήμαρχος και ότι το ίδιο συμβαίνει και με τον πρώην Δήμαρχο Χ. ΑΓΡΑΠΙΔΗ που είχε κάποτε διατελέσει Πρόεδρος της Επιχείρησης καθώς και με κάποιους Προέδρους της ΔΕΠΕΠ διορισμένους από τους Δημάρχους των περιόδων ΛΟΓΟΘΕΤΗ-ΑΓΡΑΠΙΔΗ-ΦΑΣΟΥΛΑ.



3. Ο κ. Δήμαρχος επικαλέστηκε το άρθρο 10 Ν. 4071/2012 σύμφωνα με το οποίο οι Δημοτικές Επιχειρήσεις απαλλάσσονται από πρόσθετους φόρους, πρόστιμα, προσαυξήσεις και επιβαρύνσεις και η εξόφληση των καθαρών φορολογικών υποχρεώσεων γίνεται υποχρεωτικά από τους ΟΤΑ που τους έχουν συστήσει, δηλαδή από το Δ. Πειραιά.

4. Σε ερωτήσεις που ετέθησαν για τι ακριβώς ποσό συζητάμε, δεν υπήρξε απάντηση αλλά ζητήθηκε από τον κ. Δήμαρχο η εξουσιοδότηση του Δ. Συμβουλίου προκειμένου να ρυθμίσει τις ως άνω οφειλές".