Latest News

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Ιδού πως χρέωναν τη δημοτική επιχείρηση...

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον τρόπο που οι δημοτικές αρχές χρέωναν την πάλαι ποτέ πανίσχυρη ΔΕΠΕΠ, η οποία ως γνωστόν ήταν το ταμείο του Δήμου. Η ΔΕΠΕΠ έφτασε στο...


...αποκορύφωμα της «δόξας» της κυρίως επί δημαρχίας Φασούλα, όπου το πάρτι της κατασπατάλησης κράτησε σχεδόν μια τετραετία μέχρι που την οδήγησαν σε εκκαθάριση.
Χαρακτηριστικά είναι όσα καταγγέλλει ο Γιάννης Καρδαράς, ο οποίος εξηγεί πως χρέωναν τη δημοτική επιχείρηση ως εξής:

"Εύλογα θα αναρρωτηθεί οποιοσδήποτε πώς προέκυψε το χρέος της ΔΕΠΕΠ που λειτουργούσε με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια; Είναι απλό. Αποφασίστηκε από τις τότε ηγεσίες η μη πληρωμή φόρων και ΦΠΑ από τη Δημοτική Επιχείρηση για τις δραστηριότητές της και η οποία μη πληρωμή ξεκίνησε επί ΛΟΓΟΘΕΤΗ και συνεχίστηκε επί Δημαρχίας ΑΓΡΑΠΙΔΗ και ΦΑΣΟΥΛΑ με την αιτιολογία ή δικαιολογία ότι έπρεπε να διατίθενται στο Δ. Πειραιά περισσότερα χρήματα για τις ανάγκες του. 
Για να είμαι δίκαιος, έγινε μία προσπάθεια επί ΑΓΡΑΠΙΔΗ να περισωθεί ένα ποσό για τη ΔΟΥ αλλά οι επίγονοι το διέθεσαν. 
Στην πραγματικότητα γίνονταν από όλες τις διοικήσεις της ΔΕΠΕΠ (επί ΛΟΓΟΘΕΤΗ, ΑΓΡΑΠΙΔΗ, ΦΑΣΟΥΛΑ) διαφημιστικά των πεπραγμένων των Δημάρχων, συνεστιάσεις, δωρεές σε ημέτερους, χρηματοδοτήσεις οργανώσεων και σωματείων για πελατειακούς και ψηφοθηρικούς λόγους, αγορές με «λήζινγκ» αυτοκινήτων (απορριμματοφόρων αλλά και μίας υπερπολυτελούς LEXUS) κλπ, δηλαδή γινόταν μία διασπάθιση του δημόσιου χρήματος χωρίς να περνάει από το δημόσιο λογιστικό του Δήμου που υποτίθεται ότι ελέγχετο. 
Ως ένα απλό παράδειγμα αναφέρω την εκδήλωση (αντιγράφω) «τιμής και μνήμης του ιστορικού ηγέτη ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ» που έγινε από το Δήμαρχο ΦΑΣΟΥΛΑ στις 23/6/2009 στο ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ όπου δαπανήθηκε από τη ΔΕΠΕΠ το ποσό των 140.622,66 ευρώ για 17.000 προσκλήσεις και αποστολές με κούριερ, σε προβολές, σε φωτογραφική και dvd έκθεση με ομιλίες του «ηγέτη», ενοικίαση 9 πούλμαν για τη μεταφορά κόσμου, προβολή στον ΑΝΤ1 και ALPHA, τηλεοπτικά συνεργεία, αεροπορικά εισιτήρια προσκεκλημένων όπως πχ, Β. Λυσσαρίδη από Κύπρο(!!!), ανθοστολισμός, κάμερες, συγκροτήματα κλπ".