Latest News

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Όταν ο Ολυμπιακός θα πάρει το πρωτάθλημα, τότε μπορείτε να πανηγυρίσετε...

Σχεδόν όλοι οι τοπικοί παράγοντες βγήκαν και έβγαλαν πανηγυρικές ανακοινώσεις, με αφορμή τη συμφωνία COSCO και ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τη Hewlett Packard στο λιμάνι... του Πειραιά. 
Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο εταιρειών και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ γίνονται εδώ και πολύ καιρό, αλλά η συμφωνία έγινε γνωστή μετά την ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου. 
Ο λόγος είναι ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ήθελε μετά τη ψήφιση των σκληρών μέτρων να εμφανίσει επικοινωνιακά ότι οι επενδυτές δίνουν "ψήφος εμπιστοσύνης" στη χώρα. Ακολούθησαν υπουργοί, βουλευτές, δήμαρχοι και άλλοι τοπικοί παράγοντες. Με έναν πρωτόγνωρο ενθουσιασμό άρχισαν να πανηγυρίζουν για τη συμφωνία και να αναφέρονται στη σημασία του λιμανιού, θέλοντας να δημιουργήσουν ένα κλίμα αισιοδοξίας ότι κάτι αλλάζει στον Πειραιά.
 Αν και είναι να απορείς γιατί πανηγυρίζουν ξέφρενα για τη συμφωνία μεταξύ των δύο ιδιωτικών εταιρειών με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κανείς δεν μίλησε συγκεκριμένα για πόσες νέες μόνιμες θέσεις εργασίας θα γίνουν στον Πειραιά. Κάτι που θα ενδιέφερε τον κόσμο που πλήττεται από την ανεργία λόγω της κρίσης. 
Η αλήθεια είναι ότι τα ωφέλη αφορούν κυρίως τις δύο εταιρείες που θα κερδίσουν από τη μεταφορά των εμπορευμάτων μέσω του λιμανιού του Πειραιά, ενώ θα είναι ελάχιστα έως μηδαμινά για την πόλη.
 Γι' αυτό, καλύτερα κρατήστε τους πανηγυρισμούς για αργότερα, όταν ο Ολυμπιακός θα πάρει το πρωτάθλημα! 
@Τότε ίσως έχουν νόημα οι πανηγυρισμοί γιατί τώρα επενδύεται στο τίποτα...