Latest News

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Το τρενάκι της πλάκας στο λιμάνι του Πειραιά

Τελικά όλη αυτή η ιστορία με το ιπτάμενο τρενάκι στο λιμάνι του Πειραιά (monorail) φαίνεται πως έχει καταντήσει ανέκδοτο, αλλά μάλλον δεν έχει και...

πολύ πλάκα.

Δεν θα μπορούσε να γελάσει κανείς, αν δεν αποκάλυπτε συγχρόνως και το αλαλούμ των αρμόδιων φορέων της πόλης. 

Έτσι δεν εξηγείται αλλιώς ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά ανακοίνωσε - ως συνήθως καθυστερημένα- με αφορμή τη συμφωνία COSCO και ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τη Hewlett Packard, ότι το monorail εντάσσεται στα 7 αναπτυξιακά έργα, που προωθούνται στο λιμάνι του Πειραιά. Βέβαια το συγκεκριμένο έργο δεν έχει καμία σχέση με τη διακίνηση των κοντέινερ, αλλά αφορά στους επιβάτες της κρουαζιέρας και της ακτοπλοΐας.

Ωστόσο, ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος έχει ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό ότι είναι αντίθετος με την κατασκευή του monorail κόστους 120 εκατομμυρίων ευρώ, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι όσο είναι δήμαρχος δεν πρόκειται να γίνει το τρενάκι στο λιμάνι. Μάλιστα, το είχε και στη λίστα με τα θέματα που έθεσε στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος φαίνεται ότι συμφώνησε με την άποψη του δημάρχου, όπως και ο υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης. 


@Μήπως μας δουλεύουν ψιλό γαζί ή δεν ξέρουν τι τους γίνεται για τα έργα στο λιμάνι;