Latest News

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Η άλλη θάλασσα του Θ. Αγγελόπουλου

Κάποιοι σινεφίλ τον αποκαλούν ποιητή των εικόνων. Άλλοι δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν ολόκληρες τις ταινίες του με τα αργά και μακρινά πλάνα. Σε κάθε περίπτωση, δεν χάνεται τίποτα να μάθετε πως ο σκηνοθέτης Θεόδωρος Αγγελόπουλος ξεκίνησε τα γυρίσματα ...... της νέας του ταινίας  "Η Άλλη Θάλασσα" στο λιμάνι του Πειραιά. 
" Είναι ένα φιλμ για την οικονομική αλλά και κοινωνική κρίση. Διεισδύσει με τον φακό του στην άλλη θάλασσα, στην εναλλακτική λύση που προτείνει και στα μάτια του είναι η τέχνη. Εκεί τοποθετεί το βαθύτερο νόημα της ύπαρξης και του οράματός του, το οποίο έχει χαθεί από τη σκληρή καθημερινότητα" λένε όσοι έσπευσαν να φωτογραφηθούν μαζί με τον σκηνοθέτη για να κερδίσουν λίγη από τη απατηλή λάμψη της δανεικής και ετερόφωτης δημοσιότητας σημειώνουν στο σχετικό δελτίο Τύπου.

Όπως ανέφερε ο σκηνοθέτης, οι ντόπιοι κρητικοί ονόμαζαν κάποτε «άλλη θάλασσα» τη νότια θάλασσα του νησιού για να τη ξεχωρίζουν από το Κρητικό Πέλαγος, τη βόρεια θάλασσά τους. Η «άλλη θάλασσα», είναι το εξωτικό Λιβυκό Πέλαγος που βρέχει τη Κρήτη από τη μία και την αφρικανική ήπειρο από την άλλη. Το σενάριο της ταινίας εκτυλίσσεται στον Πειραιά του σήμερα και αφορά όπως εξήγησε ο σκηνοθέτης το ελληνικό παρόν και έμμεσα το μέλλον.
@ Όσοι θέλετε μπορείτε να πάτε να δείτε τα γυρίσματα της ταινίας...