Latest News

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Αναζητά εθελοντές για τους άστεγους

Κάλεσμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης σε όσους θέλουν να προσφέρουν ανιδιοτελώς στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και βρέθηκαν στο δρόμο λόγω της οικονομικής κρίσης......απευθύνει η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά (ΚΟ.Δ.Ε.Π.) και ο Ξενώνας Αστέγων “ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ”, που προσφέρει φιλοξενία σε άστεγους δημότες της πόλης και παράλληλα ψυχολογική υποστήριξη για την κοινωνική και επαγγελματική τους επανένταξη.
 Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι εθελοντές θα μπορούν να προσφέρουν μεταξύ άλλων τις παρακάτω εργασίες:

·       Υποστήριξη στο έργο του εντοπισμού αστέγων στους δρόμους της πόλης μας, και ενημέρωσης τους για τον Ξενώνα φιλοξενίας.


·       Συνοδεία και βοήθεια στην περαίωση γραφειοκρατικών υποχρεώσεων των φιλοξενούμενων.


·       Υποστήριξη στη μελέτη ανήλικων παιδιών, που φιλοξενούνται με τις οικογένειες τους στον Ξενώνα, ή δημιουργική απασχόληση τους, τις ώρες που οι γονείς τους βρίσκονται σε αναζήτηση εργασίας.


·       Συμμετοχή στη διοργάνωση υποστηρικτικών δράσεων υπέρ του Ξενώνα.


Οι εθελοντές βάση της κατάρτισης τους θα συμμετέχουν, όπου αυτό είναι δυνατόν, σε ανάλογες δραστηριότητες με το αντικείμενό τους. 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν για περισσότερες πληροφορίες με την κα Κατερίνα Νάνου στο τηλέφωνο: 210- 4133187 ή στην ηλεκτρονική διευθυνση: anakoufisi@yahoo.gr

Η πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ
Πασχαλίνα Καλαγιά Καραμαλάκου