Latest News

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Η "ανακύκλωση" έφτασε στη Νίκαια

Αν κάπως καθυστερημένα οι Νικαιώτες θα μπορέσουν από τις επόμενες ημέρες να  βρουν έξω από την πόρτα τους τη μπλε σακούλα της ανακύκλωσης, καθώς μπαίνει σε εφαρμογή η πρώτη φάση....... του προγράμματος της ανακύκλωσης στην πόλη.

Έτσι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου,  την περίοδο από 25 Ιανουαρίου έως 8 Φεβρουαρίου θα μοιραστεί από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ενημερωτικό υλικό και ο ειδικός σάκος μέσα στον οποίο μπορεί το κάθε νοικοκυριό να συγκεντρώνει τα υλικά προς ανακύκλωση.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Μιχάλη Κουφοπαντελή, «…μόλις ολοκληρωθεί η πρώτη φάση διανομής του υλικού, η υπηρεσία μας θα προχωρήσει άμεσα στην τοποθέτηση των μπλε κάδων στην πόλη και θα είμαστε έτοιμοι για την περισυλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών. Στην πρώτη αυτή φάση έχουν εξασφαλιστεί και θα τοποθετηθούν 300 κάδοι ανακύκλωσης.  Tον Μάρτιο του 2012 θα έχουμε αποκτήσει άλλους 300 κάδους περίπου και μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2012  έχουμε δρομολογήσει σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, να τοποθετηθούν άλλοι 300 μπλε κάδοι και να αποκτήσουμε ένα δεύτερο αυτοκίνητο περισυλλογής. Στόχος μας είναι έως το τέλος αυτής της χρονιάς,  η ανακύκλωση να έχει αναπτυχθεί στην πόλη».

Συγκεκριμένα η πρώτη φάση της ανακύκλωσης θα αναπτυχθεί στους ακόλουθους δρόμους         :

Α. Μουσών- Αναλήψεως- Ατταλείας- Γρ. Λαμπράκη- Σάμου-Μουσών

Β. Κύπρου- Φιλαδελφείας- Ατταλείας- Π. Ράλλη- Κύπρου

Γ. 28η Οκτωβρίου- Δημοκρίτου- Π. Ράλλη- Κύπρου- 28η Οκτωβρίου

Δ. Θηβών- Καραϊσκάκη- Μπελογιάννη- Τυρταίου- Θηβών

Στους μπλε κάδους τοποθετούμε:
Συσκευασίες από Αλουμίνιο (αναψυκτικά, μπίρες…)
Συσκευασίες από Λευκοσίδηρο (από γάλα εβαπορέ, τόνο, ζωοτροφές, τοματοπολτό…)