Latest News

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Πόρτα πόρτα ο Μίχας, γράφει το "Εθνος"



Από το Σταύρο Μαλαγκονιάρη*


Με το «βλέμμα» στους Πειραιώτες που απείχαν από τις κάλπες ξεκινάει τον «δρόμο» προς την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής ο νομάρχης Πειραιά και υποψήφιος δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μίχας.
Χτες, ο κ. Μίχας είχε σύσκεψη με όλους τους υποψήφιους δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους του συνδυασμού «Πειραιάς Πολιτών- Καθαρή Συμφωνία»....





...κατά την οποία συμφωνήθηκε να βγούνε όλοι πόρτα πόρτα, για να μιλήσουν με τους Πειραιώτες και να τονίσουν την κρισιμότητα της ψήφου για την πόλη, σε μια περίοδο κατά την οποία είναι ανάγκη να σταθεί ο δήμος στο πλευρό των πολιτών.






Σ’ αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφερθεί ότι η αποχή στον Δήμο Πειραιά έφτασε στο 54,4%, ξεπερνώντας τον πανελλαδικό μέσο όρο, ενώ σε σχέση με τις δημοτικές εκλογές του 2006, οπότε η αποχή ήταν στο 35,8%, ψήφισαν 36.171 Πειραιώτες λιγότεροι.
Αντίθετα, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος φαίνεται να «επενδύει» κυρίως στη «δεξαμενή» των 12.700 ψήφων του Πέτρου Μαντούβαλου και μάλιστα στις «μανιάτικες» ψήφους.
Γι’ αυτό ξεκίνησε χτες τις περιοδείες του από το Ε’ Διαμέρισμα, τονίζοντας ότι με τους περισσότερους κατοίκους «τον συνδέει η κοινή -μανιάτικη- καταγωγή», ενώ το απόγευμα είχε συναντήσεις με οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας και της ΟΝΝΕΔ.
Πληροφορίες λένε ότι ήδη έχουν γίνει επαφές και με υποψηφίους με τον συνδυασμό του κ. Μαντούβαλου, καλώντας τους να «επαναπατριστούν», ενώ ο ίδιος ο Πέτρος Μαντούβαλος κρατάει «κλειστά τα χαρτιά» του, ενδεχομένως αναμένοντας μια απευθείας συζήτηση με τη Ρηγίλλης.
Ο ίδιος σε δηλώσεις του το βράδυ της Κυριακής είχε πει, άλλωστε, ότι «έχουμε ολόκληρη την εβδομάδα για να αποφασίσουμε».
Βέβαια, είναι γνωστό στον Πειραιά ότι οι υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο του κ. Μαντούβαλου προέρχονται από διάφορες συνιστώσες του κεντροδεξιού χώρου, που προσέλκυσαν «πολύχρωμες» ψήφους και δεν μπορούν να υπολογιστούν ως ενιαίο μπλοκ.
Επίσης, ρυθμιστικός παράγοντας θα είναι και ένας αριθμός ψήφων που έλαβε το ψηφοδέλτιο της κ. Παντελάκη, ενώ η ίδια κάλεσε σε «άκυρο» και φυσικά και της «Συμμαχίας για τον Πειραιά», η οποία θα συνεδριάσει σήμερα το απόγευμα για να καθορίσει τη στάση της.
@ Αναδημοσίευση από το "ΕΘΝΟΣ".