Latest News

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Ντέρμπι "βλέπει" και η Ελευθεροτυπία



Από τη Χριστίνα Παπασταθοπούλου*


 Ενα ντέρμπι με πολύ δύσκολη πρόβλεψη θα είναι η εκλογική αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής για τον δήμο του Πειραιά, ανάμεσα στον Γιάννη Μίχα (ΠΑΣΟΚ) και στον Βασίλη Μιχαλολιάκο (Ν.Δ.). 
Βασικό ερώτημα: Πώς θα συμπεριφερθούν οι περίπου 12.728 που ψήφισαν τον ανεξάρτητο, υποστηριζόμενο από τον ΛΑΟΣ Πέτρο Μαντούβαλο;





Μέχρι χθες κανένας δεν μπορούσε να δώσει ακριβή απάντηση, αφού οι τάσεις που υπάρχουν στον συνδυασμό «Πειραιάς - Πόλη θρύλος» είναι πολλές, οπότε είναι και δύσκολο ν' ακολουθήσουν μια κοινή γραμμή. 
Οσο για το τι θα κάνει ο Π. Μαντούβαλος, οι πληροφορίες λένε ότι το 18,83% που συγκέντρωσε θα το διαπραγματευθεί σκληρά μέχρι το τέλος. Ενας δεύτερος παράγοντας που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμα είναι πού θα διοχετευθούν οι ψήφοι της Αριστεράς. 
Το 14,81% της Ελπίδας Παντελάκη (ΚΚΕ) και το 7,58% της «Συμμαχία στον Πειραιά» του αείμνηστου Νίκου Λεγάκη (ΣΥΡΙΖΑ, Οικολόγοι Πράσινοι, Δημοκρατική Αριστερά). 
Σήμερα στις 7.30 το βράδυ, συνεδριάζουν τα μέλη του συνδυασμού για ν' αποφασίσουν ποια στάση θα κρατήσουν. Ο τρίτος και καθοριστικός παράγοντας ακούει στο όνομα αποχή (54,4%) και το ζητούμενο είναι εάν θα οδηγηθούν στις κάλπες άνθρωποι που δεν ψήφισαν την προηγούμενη Κυριακή, ειδικά από τις δυτικές συνοικίες του Πειραιά, που η αποχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.
 @ Αναδημοσίευση από την "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ".