Latest News

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Καθαρές κουβέντες (1)


Όταν έχεις αποτύχει παταγωδώς στα αυτονόητα, τότε δεν μπορείς να βγαίνεις και να μιλάς, λες και απευθύνεσαι σε ιθαγενείς. 
Το μόνο που μπορείς να κάνεις, είναι να ζητήσεις από τους πολίτες μια συγνώμη που δεν κοστίζει τίποτα. 
Ωστόσο, δείχνεις τουλάχιστον ότι σέβεσαι όσους ταλαιπωρούνται από τις πράξεις ή τις παραλείψεις σου. 
Ο λόγος για το γενικό γραμματέα του δήμου Γιώργο Οικονομόπουλο, ο οποίος έκανε δηλώσεις στο "Κανάλι Ένα" για το πρόβλημα που...
... έχει δημιουργηθεί με τα σκουπίδια στην πόλη. 
Μιλώντας στην εκπομπή "ΦΛΑΣ ΜΠΑΚ " του δημοτικού ραδιοφώνου προσπαθούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα κι έκανε απολογισμό των παρεμβάσεων στον τομέα της καθαριότητας.  ( Μιλάμε για μια υπηρεσία που είναι ανταποδοτική, δεδομένου πως οι πολίτες πληρώνουν ακριβά δημοτικά τέλη, αλλά απ' ότι φαίνεται χωρίς αντίκρυσμα). 
Η αλήθεια είναι πως η απερχόμενη δημοτική αρχή δεν μπόρεσε να καθαρίσει την πόλη. Αυτός ήταν ένα από τους βασικούς λόγους που δεν πήρε ξανά το "πράσινο φως"  για να διεκδικήσει εκ νέου το δήμο. Σε μεγάλο βαθμό, πλήρωσε την αδυναμία της να διατηρήσει καθαρό τον Πειραιά. 
Όμως φαίνεται πως δεν το έχουν καταλάβει ακόμα. Φεύγουν χωρίς καν να το έχουν πάρει χαμπάρι. Άλλωστε, βολεύει να πιστεύουν πως φταίνε τα σκοτεινά συμφέροντα που τους έκαναν πόλεμο τέσσερα χρόνια. 
@ Μήπως, θα έπρεπε να επιστρέψετε πίσω τα δημοτικά τέλη ή τουλάχιστον να κάνατε κάποια έργα σε γειτονιές του Πειραιά, αφού δεν μπορέσατε να καθαρίσετε την πόλη;