Latest News

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Καθαρές κουβέντες (2)

Η γνωστή ατάκα του Επιθεωρητή Κάλαχαν, κατά κόσμον Κλιντ Ίστγουντ ( "αυτή είναι μια βρόμικη δουλειά, αλλά κάποιος πρέπει να την κάνει...") ΔΕΝ μπορεί να ισχύει για την περίπτωση της αποκομιδής των απορριμάτων στον Πειραιά. 
Το μάζεμα των σκουπιδιών είναι μια καθαρή δουλειά που γίνεται από καθαρούς ανθρώπους.  
Είναι συνήθως...



... οικογενειάρχες που αγωνίζονται  κάτω από δύσκολες συνθήκες να πάρουν το μεροκάματο για να μεγαλώνουν και να σπουδάσουν τα παιδιά τους. 
Ωστόσο, όπως όλοι οι εργαζόμενοι, κρίνονται κι αυτοί από το αποτέλεσμα της δουλειάς τους. Όσο ο Πειραιάς  "πνίγεται" στα σκουπίδια, τόσο οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα θα έχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης. Η πόλη είναι βρόμικη κι αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς. Το παραδέχονται ακόμα και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα. 
Χωρίς να έχουν πείσει κανέναν - ιδίως τους δημότες- ότι κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για ν' αλλάξει αυτή η άθλια εικόνα της πόλης. Ξέρω να πείτε πάλι για τα κενά στο προσωπικό, τις ελλείψεις σε μηχανήματα και ανταλλακτικά κα.  
Τώρα υποστηρίζεται πως το πρόβλημα οφείλεται στους 100 συμβασιούχους, που απολύθηκαν πριν λίγες ημέρες με αποτέλεσμα να καθυστερούν να ξεφορτώσουν τα απορριμματοφόρα. 
Αυτά όλα δεν είναι τίποτα άλλο από δικαιολογίες. Δηλαδή, πριν τις απολύσεις, ο Πειραιάς ήταν καθαρός; Θα τρελαθούμε εντελώς; 
@ Καθαρίστε την πόλη από τα σκουπίδια και μετά βγείτε να ζητήσετε προσλήψεις και ενίσχυση του στόλου των απορριμματοφόρων. Τότε θα είμαστε μαζί σας. Τώρα όμως όχι. Καθαρές κουβέντες...