Latest News

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

ΕΛ.ΑΣ: 33 συλλήψεις και 53 προσαγωγές από τα επεισόδια στα Εξάρχεια

Σε 33 ανήλθαν οι συλλήψεις για τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στα Εξάρχεια...
μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου.   

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. εκτός από 33 συλλήψεις έγιναν και 53 προσαγωγές ατόμων. Παράλληλα, κατά την διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.  

 Σημειώνεται, επίσης, ότι σε άλλες πόλεις προσήχθησαν συνολικά 31 άτομα για συμμετοχή σε επεισόδια. 
Ειδικότερα, 14 στη Θεσσαλονίκη, 10 στην Πάτρα και 7 στο Ηράκλειο Κρήτης.  

 Καταγγελίες για τραυματισμούς 

  Από τα χθεσινά επεισόδια δεν λείπουν και οι καταγγελίες για αστυνομική βία. Ένας δημοσιογράφος καταγγέλλει σε βάρος του επίθεση από τα ΜΑΤ. Ο Μάριος Αραβαντινός, υποστηρίζει πως τρεις άνδρες των ΜΑΤ του επιτέθηκαν και ένας τον χτύπησε στο αριστερό του χέρι, ένας έπεσε πάνω του με την ασπίδα και ένας τρίτος χτύπησε το χέρι του για να πέσει κάτω το κινητό του.  Σε ερώτηση για το αν γνώριζαν οι αστυνομικοί ότι ήταν δημοσιογράφος ανέφερε: «δεν το ξέρω, παρά το γεγονός ότι την ώρα της επίθεσης τους το είπα αλλά δεν φάνηκαν να ενδιαφέρθηκαν για το γεγονός ότι τους δίνω την ιδιότητά μου. Δεν με ρώτησαν κάτι, απλώς μου επιτέθηκαν». Ο ο δημοσιογράφος έκανε live μετάδοση μέσω Facebook όταν το κινητό του έπεσε ξαφνικά στο έδαφος.  
 Παρόμοια καταγγελία έκανε και μία 20χρονη κοπέλα. Νωρίτερα ασθενοφόρο κλήθηκε στα Εξάρχεια καθώς η νέα γυναίκα είχε τραυματιστεί στο κεφάλι. «Έτσι όπως καθόμουν με κάτι παιδιά, φωνάζουν έρχονται οι μπάτσοι. Εγώ κάνω στην άκρη, δεν ήξερα τι να κάνω και με στριμώχνουν σε μια γωνία. Με βαράνε με τα γκλομπ, με τις ασπίδες, με κλωτσάνε. Τους λέω βοήθεια παιδιά τρέχει αίμα. Συνέχισαν... Και μετά συνέχισαν προς τα πάνω. Πετιόταν αίμα παντού και με βοήθησαν κάτι παιδιά να γλιτώσω», ανέφερε μιλώντας σε δημοσιογράφους.