Latest News

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Το παράδοξο στο deal Μώραλη - Βλαχάκου


Πολύς λόγος γίνεται κάτω στον Πειραιά για την άτυπη συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του Δημάρχου Γιάννη Μώραλη και του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας (;) Νικόλαου Βλαχάκου στο Δήμο Πειραιά.
 Το παράδοξο είναι ότι οι δύο πρώτοι συνδυασμοί "Πειραιάς Νικητής" και "Πειραιάς Πόλης Πρότυπο" δεν υπέγραψαν συμφωνία σύμπραξης στη διοίκηση, όπως συνέβη σ' άλλους Δήμους. Αντιθέτως, η ιδιότυπη συνεργασία τους έγινε γνωστή με την ανακοίνωση των Αντιδημάρχων, όταν δόθηκε η σχεδόν ανύπαρκτη και κουτσουρεμένη σε προσωπικό Δημοτική Αστυνομία στον επικεφαλής του δεύτερου συνδυασμού με ποσοστό 27%, αλλά και με τον ορισμό δύο εντεταλμένων συμβούλων με περιορίσμενες αρμοδιότητες, όπως είναι η Δόμηση και το...Ληξιαρχείο.
Εκείνο που δύσκολα μπορεί να καταλάβει κανείς είναι για ποιο λόγο δεν προχώρησαν σε μια τίμια συμφωνία σύμπραξης, αλλά επέλεξαν μια άτυπη συνεργασία. Το επιχείρημα ότι δεν ήθελε ο συνδυασμός Βλαχάκου να εμφανιστεί πως με το καλημέρα έσπευσε να γίνει ουρά της Δημοτικής Αρχής Μώραλη δεν μπορεί να λέγεται σοβαρά, γιατί αυτό ακριβώς πέτυχε μ' αυτή την ιδιότυπη συνεργασία, αδικώντας το 27% όσων τον ψήφισαν, μάλιστα με ανταλλάγματα...ψίχουλα.
Το ίδιο ισχύει για απίστευτα αλαζονικό και αστείο επιχείρημα του συνδυασμού της πλειοψηφίας του τύπου ότι "μπορούσαμε να διοικήσουμε και μόνοι μας" και "πολλά τους δώσαμε"!
Απλά να θυμίσουμε  πως η δημοτική αρχή Μώραλη δεν είναι σημερινή, αλλά αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης που με 29 εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους δεν μπορούσε να κάνει απαρτία με 25 παρόντες, λόγω απουσιών και χρειάζοταν σχεδόν πάντα την παρουσία συμβούλων από τις παρατάξεις μειοψηφίας για να μπορέσει να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά.
Τώρα με 22 εκλεμένους, δηλαδή 7 λιγότερους,  καλό είναι να μην λένε μεγάλα λόγια τα οποία δεν μετράνε για παρουσίες στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου...