Latest News

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Μια μεγάλη απουσία στη συνάντηση για το παράνομο εμπόριο

Με μια σημαντική απουσία πραγματοποιήθηκε σήμερα άλλη μια συνάντηση για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου στον Πειραιά, όπου ...
συνεχίζει να είναι ανεξέλεγκτο πέριξ του λιμανιού και της πλατείας Ιπποδαμείας, εδώ και χρόνια.


Ο νέος Αντιδημαρχος Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Πειραιά Νικόλαος Βλάχαχος απουσίαζε από τη σημερινή συνάντηση που είναι συνέχεια της πρόσφατης "επαφής" του Δημάρχου Γιάννη Μώραλη με τον υπουργό Προστασία του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο οποίος είχε υποσχεθεί ότι η ΕΛΑΣ θα συνδράμει στην πατάξη του παράνομου εμπορίου στον Πειραιά.
Η απουσία Βλαχάκου από την πρώτη συνάντηση συνεργασίας των φορέων της πόλης μπορεί να προκαλεί εντύπωση, αλλά προφανώς θα έχει να κάνει με τις αυξημένες υποχρεώσεις του ως διευθυντής χειρουργικής στο Τζάνειο Νοσοκομείο.
Άλλη μια συνάντηση...
Έτσι, όπως ανακοινώθηκε από τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιπά, με ιδιαίτερα θετικό κλίμα συνεργασίας ήταν η συνάντηση που πραγματοποιήσαν σήμερα Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου , ο Πρόεδρος του ΕΒΕΠ κ. Β. Κορκίδης και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς κ. Ν. Μανεσιώτης με τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γ. Μώραλη. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν οι Βουλευτές Α’ Πειραιά κ.κ. Κ. Κατσαφάδος και Γ. Μελάς, ο Σύμβουλος του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Αντιστράτηγος ε.α. κ. Γ. Γαλιάτσος, ο Διευθυντής Τροχαίας Αττικής κ. Σ. Λάσκος, ο Διευθυντής Άμεσης Δράσης Αττικής Ταξίαρχος κ. Κ. Κουτσηβίτης,  ο Διοικητής Τροχαίας Πειραιά κ. Κ. Πετρόπουλος, ο Διευθυντής Αστυνομίας Πειραιά, Ταξίαρχος κ. Π. Γεωργόπουλος, ο Διοικητής Α.Τ. Δημοτικού Θεάτρου κ. Α. Σκάρπας, ο Διοικητής της Ομάδας ΔΙΑΣ Πειραιά κ. Δ. Τσιάκος, ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου κ. Β. Ταταρόπουλος και ο Διευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Β. Θώδος. 
Αντικείμενο της συνάντησης, ήταν η εξάπλωση του παράνομου εμπορίου στον Πειραιά, που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, προσβάλλει στο έπακρο την εικόνα της πόλης και πλήττει την οικονομική της δραστηριότητα, με σκοπό τη λήψη αποφάσεων για συντονισμένες δραστικές ενέργειες για την καταπολέμησή του, καθώς επίσης και θέματα όπως το έντονο κυκλοφοριακό και η παραβατικότητα στην πόλη. 
Αποφασίστηκε η εντατικοποίηση των δράσεων της Δημοτικής Αστυνομίας, με την συνδρομή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά και εφόσον κριθεί αναγκαίο και με ενίσχυσή τους από την Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών.
Επίσης αποφασίστηκε ο ορισμός εκπροσώπων των συμμετεχόντων για άμεση επικοινωνία και η πραγματοποίηση συναντήσεων σε τακτά χρονικά διαστήματα με σκοπό την ανταλλαγή πληροφοριών, ενημέρωση και σχεδιασμό νέων δράσεων. 
@ Η απουσία Βλαχάκου έχει σχέση με τις υποχρεώσεις του στο Τζάνειο και είναι δικαιολογημένη, αλλά κάπως θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να είναι "παρών", τουλάχιστον σε τέτοιες ευρείες συσκέψεις...