Latest News

Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

Ποιο είναι τo σχέδιο Μητσοτάκη για την ΕΡΤ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μόλις μία εβδομάδα πρωθυπουργός, αλλά έχει ήδη δώσει δείγματα γραφής για την ...
αποφασιστικότητα και την ταχύτητά του.
Ένα από τα ζητήματα που θα κληθεί άμεσα να αντιμετωπίσει είναι η ΕΡΤ. Ειδικά μετά την απόφαση να περάσει στα χέρια του τόσο η Δημόσια Τηλεόραση, όσο και το ΑΠΕ και η ΕΥΠ.
Ποιο είναι όμως το σχέδιό του για την ΕΡΤ;
Σύμφωνα με πληροφορίες,  o Μητσοτάκης έχει διαμηνύσει στους συνεργάτες του ότι πρέπει να αποφευχθούν προηγούμενοι χειρισμοί που έστρεψαν την κοινωνία εναντίον της ΝΔ για τον τρόπο που έκλεισε την ΕΡΤ.
Στόχος του είναι το κρατικό κανάλι να γίνει ένας σύγχρονος σταθμός που θα μπορέσει – λειτουργώντας στα πρότυπα των ιδιωτικών σταθμών- να διεκδικήσει μερίδιο της διαφημιστικής πίτας.
Επίσης, ήταν σαφής πως δεν γίνεται η ΕΡΤ να είναι όργανο προπαγάνδας και θα πρέπει να αποτελεί πρότυπο αντικειμενικότητας, εγχείρημα που ακούγεται εξαιρετικά δύσκολο και εμπεριέχει – αν φυσικά εφαρμοστεί στην «εντέλεια»- τεράστιο ρίσκο ενδεχομένως για τον ίδιο και την κυβέρνησή του.
Ήδη, πάντως, οι παραιτήσεις από την ΕΡΤ πέφτουν βροχή, με τους ανθρώπους του πρωθυπουργού να ισχυρίζονται ότι πολύ σύντομα η Δημόσια Τηλεόραση θα υποστεί extreme makeover και θα θυμίζει άλλο εντελώς κανάλι. Αυτό, βέβαια, είναι κάτι που μένει να φανεί στην πράξη…