Latest News

Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Δήμος Πειραιά: Mπάρα για πρόσβαση ΑμεΑ σε πλαζ - Χρειάστηκε να περάσουν πέντε χρόνια αδιαφορίας!

Από τον Κύρο Παληκάρη

Μετά από πέντε χρόνια αδιαφορίας η Δημοτική Αρχή Μώραλη μαθαίνουμε ότι αποφάσισε να κινήσει τις διαδικασίες για την εγκατάσταση ειδικής μπάρας αυτόνομης πρόσβασης ΑμεΑ στην παραλία ....
"Βοτσαλάκια" του Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σύντομα αναμένεται να προχωρήσουν στην συντήρηση με στόχο την τοποθέτηση  τον επόμενο μήνα της μπάρας αυτόνομης πρόσβασης ΑμεΑ που εδώ και πέντε χρόνια σάπιζε σε αποθήκη  του ΟΠΑΝ.

Η μπάρα κολύμβησης με το ειδικό κάθισμα για άτομα με κινητικά προβλήματα είχε κοστίσει περί τις 35.000 ευρώ και είχε αποκτηθεί το 2014 στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος για την αυτόνομη πρόσβαση ΑμεΑ σε παραλίες της Περιφέρειας Αττικής.
Μάλιστα, για μόλις 20 ημέρες είχε προλάβει να τεθεί σε λειτουργία στην πλαζ "Βοτσαλάκια", λίγο πριν την αποχώρηση του τότε Δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου από το Δήμο Πειραιά.

Ωστόσο μετά η μπάρα εξαφανίστηκε από την παραλία και εγκαταλείφθηκε σε αποθήκη του ΟΠΑΝ, αφήνοντας περί τα 500 παιδιά από τα ειδικά σχολεία του Πειραιά χωρίς πρόσβαση στην θάλασσα, ενώ το κόστος συντήρησης ήταν μόλις 2.800 ευρώ  το χρόνο, όπως είχε αποκαλύψει το Reportaz Net ...