Latest News

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

Το Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – Μάχη για τις εκλόγιμες θέσεις!

Ακόμα και σήμερα είναι πιθανό να δοθεί στη δημοσιότητα το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, για το οποίο οι εκτιμήσεις δίνουν...
και παίρνουν. 
Όπως και να έχει, οι επιλογές των υποψηφίων που θα βρεθούν σε εκλόγιμη θέση είναι μια δύσκολη υπόθεση για τον Αλέξη Τσίπρα.
Ο πρωθυπουργός καλείται να βρει τις ισορροπίες για να κρατήσει το κόμμα και τους συνεργαζόμενους πέρα από γκρίνιες που θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο την εκλογική μάχη της 7ης Ιουλίου. Δύο θέσεις έχουν «κλειδώσει» ήδη, όσον αφορά αυτούς που θα πάρουν το «εισιτήριο» για τη Βουλή.
Ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός ανακοινώθηκε ως ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου, ενώ δεδομένη θεωρείται η παρουσία της Έφης Αχτσιόγλου στις θέσεις που οδηγούν στο Κοινοβούλιο, καθώς δεν θα κάνει προεκλογική εκστρατεία λόγω της τοποθέτησής της ως εκπροσώπου Τύπου του κόμματος.
Απο εκεί και πέρα αρχίζουν τα δύσκολα. Σύμφωνα με τις προβλέψεις με βάση τις δημοσκοπήσεις, αλλά και το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να εκλέξει τρεις ή τέσσερις υποψηφίους από το Επικρατείας. Ποιος θα πάρει την (σίγουρη) τρίτη θέση;
Εκτός ο Αποστολάκης 
Εκτός μένει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης λόγω της αυξανόμενης έντασης ανάμεσα σε Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία για τις τουρκικές γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό έγινε γνωστό χθες, μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ.
Εκτός επικρατείας θα είναι τελικά και ο καθηγητής Γιώργος Γραμματικάκης. Ο ίδιος άφησε να εννοηθεί ότι υπήρξε «σαμποτάρισμα» της υποψηφιότητας του λόγω του παρελθόντος του με το Ποτάμι. Ποιοι δεν τον ήθελαν; Οι οργανώσεις και οι παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη, όπως πολλές φορές έγραψαν τα τοπικά μέσα τις προηγούμενες ημέρες.
Μέσα ο Σκουρλέτης;
Ο Πάνος Σκουρλέτης φαίνεται λογικό -κατά πολλούς- ότι μπορεί ως γραμματέας να καλύψει την τρίτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Οπότε αν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει δεύτερος και εκλέξει τρεις βουλευτές Επικρατείας, η τριπλέτα θα έχει συμπληρωθεί. Έτσι όμως θα μείνει ο Φώτης Κουβέλης εκτός. Το ίδιο θα συμβεί και με τον Αλέκο Φλαμπουράρη, του οποίου είναι πιθανή η υποψηφιότητά στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών, σύμφωνα με το iefimerida.gr.
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέξει και τέταρτο βουλευτή Επικρατείας, όλα αλλάζουν, καθώς προκύπτει ακόμα μία θέση. Στην ίδια λίστα πολλοί αναμένουν ότι θα εκπροσωπηθεί και η ΔΗΜΑΡ, με τον Δημήτρη Χατζησωκράτη να προβάλλει ως φαβορί. To iefimerida.gr, σε σχέση με αυτό το σενάριο αναφέρει ότι δεν συμμερίζονται όλοι αυτή την εκδοχή και τη σιγουριά για το πρόσωπό του, διότι θα υπάρξει αντίδραση από τον Θανάση Θεοχαρόπουλο που ο πρωθυπουργός τον έριξε εκτός ψηφοδελτίου Επικρατείας και τον ανάγκασε να ριχθεί στη μάχη του σταυρού.