Latest News

Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Τσίπρας: «Ο λαός του Πειραιά θα πει «άντε γεια»» στους βαρόνους» (ΒΙΝΤΕΟ)

Λιγότερος κόσμος απ' ότι αναμενόταν για συγκέντρωση πρωθυπουργού μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας στον Πειραιά, όπου είχαν κλείσει δύο ώρες πριν οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Κανάρη... στο Πασαλιμάνι.

Η ομιλία του πρωθυπουργού ξεκίνησε με μιάμιση ώρα καθυστέρηση καθώς η προσέλευση του κόσμου δεν ήταν η αναμενόμενη έως τις 8.00 το βράδυ ήταν καμιά 300 μπροστά στην εξέδρα και άλλοι 200 έξω από το εκλογικό κέντρο του Ν. Μπελαβίλα. Τα δύο μέρη των συγκεντρωμένων με την πλειοψηφία του ψηφοφόρους-οπαδούς, παρέα με τα κομματικά στελέχη, ενώθηκαν την ώρα της ομιλίας του πρωθυπουργού. Οι οργανωτές τους στρίμωξαν όσο μπορούσαν κάτω από την εξέδρα και περιμετρικά για να φαίνονται περισσότεροι στις κάμερες που εμφάνισαν στις τηλεοπτικές οθόνες μια μαγική εικόνα που δεν είχε σχέση με την πραγματικότητα στην συγκέντρωση...


"Το πείραμα σας απέτυχε..."
Από τον Πειραιά ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε ούτε λίγο ούτε πολύ βέβαιος νικητής στις ευρωκλογές της ερχόμενης Κυριακής, ενώ δεν έχασε την ευκαιρία να αφήσει αχιμές για μία ακόμη φορά  για τον Βαγγέλη Μαρινάκη φωτογραφίζοντας τον «κρυφό αρχηγό» της Νέας Δημοκρατίας. 
O Τσίπρας κατέβηκε στον Πειραιά θέλοντας να στηρίξει και τον εκλεκτό του για τον δήμο Πειραιά Νίκο Μπελαβίλα.
«Το πείραμά σας απέτυχε. Ο Πειραιάς είναι η ζωντανή και λαϊκή ιστορία αυτού του τόπου και την ιστορία δεν την γράφουν οι οικονομικά ισχυροί, δεν την γράφουν οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι της ελίτ, αλλά την γράφει ο ίδιος ο λαός. Και αυτός ο λαός είναι που μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε τον αγώνα, να μην λυγίσουμε, όπως δεν λυγίσαμε και στα δύσκολα που αντιμετωπίσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια».
Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο Τσίπρας και ακούγοντας τον κόσμο από κάτω να φωνάζει «είσαι και θα είσαι ο πρωθυπουργός», πήρε το θάρρος να πει: «Το ποιος θα κυβερνήσει αυτή την χώρα, θα το αποφασίσει ο κυρίαρχος ελληνικός λαός, δεν θα το αποφασίσουν ούτε οι τεχνοκράτες της τρόικα,  που ήταν όλα τα προηγούμενα χρόνια πάνω από το κεφάλι μας (σ.σ. λες και τώρα δεν είναι…), ούτε οι δημοσκόποι και …δημοκόποι που έχουν προεξοφλήσει την  απόφαση του ελληνικού λαού. Και σήμερα δίνετε το μήνυμα ότι όσοι είχαν προεξοφλήσει την έκβαση αυτού του αγώνα, το βράδυ της Κυριακής, θα έχουν μεγάλη δυσκολία να κοιμηθούν. Δεν θα τους παίρνει ο ύπνος!  Οι μάσκες έπεσαν. Και τώρα που έπεσαν οι μάσκες και ο λαός έχει καταλάβει το σχέδιο του ενός και του άλλου, τους βλέπω τις τελευταίες ημέρες λίγο ανήσυχους. Που πήγαν δα αυτά τα διθυραμβικά πρωτοσέλιδα στις δεκάδες εφημερίδες που αγόρασαν και πληρώνουνε.Πού πήγαν οι δημοσκοπήσεις που έδειχναν 15% και 17% διαφορά, πού πήγε δα εκείνος ο περίπατος που προεξοφλούσαν για τη Νέα Δημοκρατία και τον κ, Μητσοτάκη; Οι 17 μονάδες έγιναν 10, έγιναν 7, έγιναν 5,5, τη έκαναν 3,5, μία ψήφο μας είπαν προχθές. Και έφτασαν στο σημείο να κάνουν και δηλώσεις περί αλλοίωσης του αποτελέσματος. Τρέχουν να μαζέψουν τις προβλέψεις και τις δημοσκοπήσεις τους, όπως μαζεύουν τους πάγκους στη λαϊκή όταν πιάνει βροχή. Άρον-Άρον τρέχουν να τα μαζέψουν, αλλά δεν προλαβαίνουν.
«Συσσωρεύοντας χρήμα δύναμη και μέσα ενημέρωσης είχαν ένα σκοπό να στρέψουν το δικό μας όπλο εναντίον μας και το δικό μας όπλο δεν ήταν τίποτε άλλο από το λαϊκό κόσμο και επειδή ο Πειραιάς είναι η πόλη του λαϊκού κόσμου, πρώτα στον Πειραιά κάνουν αυτό το μεγάλο πείραμα. Στόχος ήταν να  δημιουργήσουν αμφιβολίες στο λαϊκό κόσμο για τις προθέσεις μας, την εντιμότητα μας, τους στόχους μας», είπε επίσης ο πρωθυπουργός και στη συνέχεια φωτογράφησε τον Βαγγέλη Μαρινάκη: «Η σημερινή σας παρουσία εδώ αλλά και το ρεύμα νίκης που εξαπλώνεται σε όλη την Ελλάδα φανερώνει ένα πράγμα. Δεν αρκεί να έχεις λεφτά και μέσα ενημέρωσης, πρέπει να έχεις και αφήγημα, πρέπει να έχεις και σχέδιο, πρέπει να έχεις και όραμα.  Τουλάχιστον να μην τρομάζεις τον ελληνικό λαό και όσο ο καιρός περνάει και ο λαός μας τους καταλαβαίνει τόσο αρχίζει και τρομάζει με την παρουσία τους, είτε του πραγματικού και φανερού αρχηγού είτε του κρυφού αρχηγού. Όσο τους γυρνάει την πλάτη ο ελληνικός λαός τους πιάνει πανικός και μας πολεμούν με ακόμα περισσότερη λύσσα και με κάθε μέσο και κάθε τρόπο. Χωρίς αρχές και όρια με ψέματα, απειλές, με λάσπη και προπαγάνδα και δεν κρατάνε τα προσχήματα ούτε την ψυχραιμία τους και βέβαια θέλω να τους πω κάτι μιας και είμαι εδώ στον Πειραιά. Νομίζουν ότι οι εκλογές είναι εικονική πραγματικότητα των μετρήσεων των στατιστικών των αναλύσεων και των δημοσκοπήσεων νομίζουν ότι οι εκλογές είναι σαν τους αγώνες του στοιχήματος που αν τους πληρώσεις καλά τους στήνεις. Νομίζουν ότι μπορούν να φτιάξουν τη δίκη τους παράγκα της επικοινωνίας για να κερδίσουν τον αγώνα κάνουν μεγάλο λάθος. Φανερός και κρυφός αρχηγός κάνουν ένα μεγάλο λάθος: Μπορεί να έχουνε χρήματα για να αγοράσουν δημάρχους να αγοράσουν βουλευτές να αγοράσουν εφημερίδες να αγοράσουν δημοσιογράφους μπορεί να έχουν χρήματα για να τα αγοράσουν όλα ένα πράγμα όμως δεν μπορούν να αγοράσουν, την ψήφο και την κρίση του ελληνικού λαού. Ο Πειραιάς δεν θα γίνει υποχείριο και εργαλείο σκοτεινών κυκλωμάτων εκτός δημοκρατικού ελέγχου».
Κλείνοντας, ο Τσίπρας είπε: «Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι έχουν τα ΜΜΕ με το μέρος τους, αλλά δεν έχουνε καρδιά, δεν έχουν ψυχή, δεν έχουν εντιμότητα, δεν έχουν επιχειρήματα, δεν έχουν όραμα, δεν έχουν αφήγημα, δεν θα μας κερδίσουν και σε αυτή την κάλπη. Θα κάνουμε την μεγάλη έκπληξη. Ο ελληνικός λαός θα δώσει την απάντηση που τους αξίζει. Και ο λαός του Πειραιά θα πει ένα μεγάλο, ένα βροντερό «άντε γεια» στους βαρόνους, «άντε γεια» στην ολιγαρχία, άντε γεια σε αυτούς που κηλιδώνουν την ιστορία αυτής της πόλης των δημοκρατικών παραδόσεων και των αγώνων. Οι πολλοί είναι εδώ και οι πολλοί θα μιλήσουν και στη κάλπη. Εδώ στην πολιτεία που όπως έλεγε ο Ρίτσος ορκίζεται στο ψωμί και στη γροθιά της. Θα νικήσουμε!».
Και η ομιλία έκλεισε υπό τους ήχους του Bella Ciao…