Latest News

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Τα "αόρατα" έργα σε Νέο Φάληρο και Καστέλλα

Μεγάλη επιτυχία φαίνεται ότι είχε η πρώτη προεκλογική συγκέντρωση του απερχόμενου Δημάρχου Γιάννη Μώραλη στο...
Νέο Φάληρο.
Αν και έχει περάσει καιρός από την "ανοικτή" εκδήλωση στο "Γ. Καραϊσκάκης", ωστόσο δεν λένε να κοπάσουν οι αντιδράσεις των κατοίκων στη Γ΄Δημοτική Κοινότητα.

Ο τέως αντιδήμαρχος Πειραιά Ιωάννη Σπυράκης έστειλε μέσω e-mail το σχόλιο του όπου σημειώνει τα εξής:

"Ευτυχώς  που θυμήθηκε ο περιπλανώμενος δήμαρχος  Πειραιά ότι υπάρχει και το Γ’ Δημοτικό Διαμέρισμα, το οποίο  γνωρίζει μόνο από την θητεία του στο Στάδιο Καραϊσκάκη.
Μαύρα μάτια  κάναμε να τον δούμε. Μαύρα σαν τα ρούχα που φοράει.
Έτσι εκεί στο πολυτελές  εστιατόριο του Σταδίου «Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ» ο Γιάννης Μώραλης (και πρόεδρος του Ολυμπιακού) παρουσία πανστρατιάς των δημοτικών συμβούλων, (ακόμα και εκείνων που δεν παρουσιάζονται στα δημοτικά συμβούλια), αλλά και διαφόρων ακολούθων μας παρουσίασε το τεράστιο «Έργο» που έχει επιτελέσει στην περιοχή μας.
Ως παλιός Νέοφαληριώτης  έχω να πω ότι η παρουσία της δημοτικής αρχής στα πέντε αυτά χρόνια στην περιοχή Καστέλας-Νέου Φαλήρου, είναι ανύπαρκτη. Το μαρτυρούν τα ξεχαρβαλωμένα πεζοδρόμια από την οδό Ναυάρχου Βότση μέχρι την Ειρήνης, την Αγίου Δημητρίου και την Ελευθ. Βενιζέλου.
Το μαρτυρά η ασφυξία της περιοχής του κεντρικού Φαλήρου από το κυκλοφοριακό χάος, καθώς η Δημοτική Αστυνομία δεν έχει καν περάσει για να ελέγχει την παράνομη στάθμευση.
Το μαρτυρούν  τα γραφικά σοκάκια του Προφήτη Ηλία που μετρούν εκατοντάδες λακκούβες με πρόχειρα μπαλώματα.
Το μαρτυρά ο πιο ακριβός δρόμος του Πειραιά, η Μανούσου Κουνδούρου που θυμίζει πλέον  βομβαρδισμένο τοπίο.
Το μαρτυρά η μπόχα  που αναδύεται από τα σκουπίδια, στο πιο τουριστικό μέρος του Πειραιά, το Τουρκολίμανο και η ακαταστασία της ακτής Δηλαβέρη που κατάντησε έρημος.
Εάν νομίζει ο κ. Μώραλης ότι με δύο κούνιες και ένα καρουζέλ στην πλατεία Καραϊσκάκη, «καθάρισε»  με το Νέο Φάληρο, κάνει μεγάλο λάθος.
Εάν νομίζει ότι το Νέο Φάληρο τελειώνει στα σύνορα των γραφείων του Ολυμπιακού και στην γωνία της Ραλλείου, την οποία στην φαντασία του «προσέφερε» ο ίδιος στον Πειραιά αγνοώντας προκλητικά τις προσπάθειες των Υπουργών Παιδείας  Άννας  Διαμαντοπούλου, και αείμνηστου Πειραιώτη  Γιώργου Καλού και ιδιαίτερα του Δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου που συνέβαλαν καθοριστικά για την κατασκευή του συγκροτήματος της Ραλλείου  που σήμερα χωρίς ντροπή προβάλλει ως έργο δικό του, είναι γελασμένος!
Καλά θα κάνει ο δήμαρχος και η γνωστή ακολουθία του να περάσουν καμία βόλτα και να περπατήσουν  στα διαλυμένα πεζοδρόμια του Ν. Φαλήρου και της Καστέλας και να αντικρύσουν τις εγκαταλειμμένες δεντροστοιχίες  στο Γ’ Δημοτικό Διαμέρισμα που είχαμε φυτέψει με αγάπη και φροντίδα για το Φαληράκι μας .
Οι κάτοικοι του Γ’ Δημοτικού Διαμερίσματος ξέρουν ότι οι φίλοι που τους επισκέπτονται έχουν να λένε  ότι μόλις περάσουν τα σύνορα του Δήμου προς Μοσχάτο και Παλαιό Φάληρο, αναπνέουν με ανακούφιση. Λες και φεύγουν από το Μπαγκλαντές!
Ας τα αφήσει λοιπόν ο επισκέπτης – υπάλληλος δήμαρχος τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα  και ας περάσει μία βόλτα από τους «καθρέφτες», (πού να ξέρει πού είναι οι καθρέφτες) να δει το χάλι της μικρής πλατείας, την οποία έχει πλέον διαλύσει ο αιωνόβιος ευκάλυπτος.
Πέρασαν πέντε χρόνια. Η ώρα της κρίσεως πλησιάζει. Τα λόγια τέλειωσαν. Μαζί και οι εξαγγελίες για 30.000 νέες θέσεις εργασίας και τόσα άλλα. Τα «δελφινάκια» που ανακάλυψε πολύ αργά ο κ. δήμαρχος δεν θα σώσουν το βυθιζόμενο σκάφος της αερολόγου δημαρχίας του και των ανεκπλήρωτων υποσχέσεων. Ας κάνει μια βόλτα προς την Σούδα, τον Κεραμεικό και την ΕΛΑΪΣ. Κι εκεί Νέο Φάληρο είναι.  Δεν το γνωρίζει;
  • Τι έγινε  το πρόγραμμα και οι υποσχέσεις του για το Γ’ Δημοτικό Διαμέρισμα;
  • Τι έγινε με το πρόγραμμα συνολικής ανάπλασης στην περιοχή των εκβολών του Κηφισού στο ΣΕΦ και το Δελφινάριο;
  • Πόσες μυοκτονίες και αντικουνουπικούς ψεκασμούς πραγματοποίησε στην περιοχή του Κηφισού  για την προστασία της δημοσίας υγείας;
  • Πως αξιοποιήσατε τους χώρους της ΧΡΩΠΕΙ;
  • Πότε θα καθαρίσετε τα νεοκλασικά κτίρια;
  • Πότε θα γίνει το Βιομηχανικό Μουσείο;         
  • Ποιες είναι οι νέες αθλητικές εγκαταστάσεις και οι νέοι χώροι πρασίνου, μήπως οι λαχανίδες του φθινοπώρου στην πλατεία Ευαγγελισμού;
  • Πότε τα 26 στρέμματα του εργοστασίου της ΔΕΗ θα γίνουν χώροι πρασίνου και αναψυχής ανοικτό στους κατοίκους, σύμφωνα με αυτά που έλεγες τότε;
  • Πότε θα γίνουν τα αντιπλημμυρικά έργα;
  • Πόσες υποσχέσεις, πόσα ψέματα, πόση αδιαφορία;
Ούτε καφέ και ζάχαρη δεν υπήρχε για τα μέλη του ΚΑΠΗ στην Μυρτιδιώτισσα.
Δήμαρχε, εκπρόσωπε του εφοπλιστικού κεφαλαίου, δήμαρχε των μεγάλων και ανεκπλήρωτων έργων για την πόλη μας Το Νέο Φάληρο θα σου απαντήσει:

Ο Πειραιάς πλέον θέλει δήμαρχο ένα δικό του άνθρωπο, κι όχι δήμαρχο του «σωλήνα», που δεν μπορεί να κάνει τίποτε, εάν δεν πάρει άδεια από το αφεντικό του".

@ Τώρα αυτό είναι το "αόρατο" έργο της Δημοτικής Αρχής Μώραλη σε Νέο Φάληρο - Καστέλλα;


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ