Latest News

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

Πειραιάς Νικητής: Ηχηρές απουσίες με ονοματεπώνυμο


Από τον Κύρο Παληκάρη 

Μόνο ερωτηματικά προκάλεσε η τελευταία σύσκεψη της δημοτικής ομάδας της πλειοψηφίας που συγκάλεσε εκτάκτως ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης στο Δημαρχείο Πειραια με θέμα...
τον συντονισμό δράσεων του συνδυασμού "Πειραιάς Νικητής"για τους επόμενους έξι μήνες εν όψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών.

Η αναγγελία εκ νέου της υποψηφιότητας του απερχόμενου Δημάρχου για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση του Μαϊου 2019 με την στήριξη του Βαγγέλη Μαρινάκη είχε γνωστοποιηθεί ήδη στα ΜΜΕ. Η παρουσία του ιδρυτή του συνδυασμού "Πειραιάς Νικητής" στη συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας στην οποία δεν είναι μέλος μετά την παραίτησή του εδώ και ένα χρόνο, αλλά και οι δηλώσεις στήριξης των δημοτικών συμβούλων δημιουργήσαν σύγχυση και αμφιβολίες στην κοινή γνώμη. Παράλληλα περισσότερο προβλημάτισαν παρά έπεισαν τα σοβαρά δημοτικά στελέχη που ανήκουν παραδοσιακά στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, καθώς θεωρείται ότι με την πρόωρη και άνευ ουσίας επικοινωνιακή κίνηση επιχειρείται να προκαταβάλουν ασκώντας εκβιαστικά πίεση στην ηγεσία του κόμματος για την επιλογή του υποψήφιου Δημάρχου στο Δήμο Πειραιά.
Απλά όμως αποδεικύνεται ότι η ηγεσία της ΝΔ έχει επιλέξει άλλο πρόσωπο να στηρίξει για το Δήμο Πειραιά και όχι τον απερόμενο Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη ο οποίος έχει ΜΟΝΟ τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ παρά τα όσα διέρρευαν από το Δημαρχείο της Κοραή ότι έχουν εξασφαλίσει την υποστήριξη από την Πειραιώς. (Προφανώς λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο Κυριάκο Μητσοτάκη)

Οι μεγάλοι απόντες με ονοματεπώνυμο 

Η κατ' σύμπτωση δικαιολογημένη (;) απουσία από τη σύσκεψη του Πέτρου Κόκκαλη δεν πέρασε απαρατήρητη. Σε μια περίοδο, μάλιστα, που ο πατέρας του επιχειρηματίας και ιστορικός πρόεδρος του Ολυμπιακού Σωκράτης Κόκκαλης φαίνεται πως έχει άρει την στήριξή του στον Βαγγέλη Μαρινάκη μετά την πρόσφατη παραίτησή του από το Δ.Σ. της ΠΑΕ για την υπόθεση με την Α.Ε. Καραϊσκάκη. Η εξέλιξη αυτή εκτιμάται ότι κάνει επισφαλής η συμμετοχή της οικογένειας Κόκκαλη στο νέο πολιτικό εγχείρημα του Βαγγέλη Μαρινάκη για τη διεκδίκηση του Δήμου Πειραιά.

Αίσθηση προκάλεσε και απουσία από τη σύσκεψη του πρωτοκλασσάτου στελέχου της Νέας Δημοκρατίας, επί σειρά ετών προέδρου της ΝΟΔΕ και μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Νικολάου Πηρούνια, ο οποίος βρίσκεται στο σκληρό πυρήνα της οικογένειας Μητσοτάκη και κατ΄γενική ομολογία θεωρείται ως γνώστης του πολιτικού παχνιδιού στον Πειραιά.

Αναμενόμενη αλλά ιδιαίτερης σημασίας είναι και η απουσία του έμπειρου στελέχους της Tοπικής Αυτοδιοίκησης, προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ επιχειρηματία Δημήτρη Παρασκευόπουλου, ο οποίος έχει αποχωρήσει από τη δημοτική ομάδα του συνδυασμού "Πειραιάς Νικητής" μετά το δημοψήφισμα του 2015 και φαίνεται πως δεν έχει γεφυρωθεί το χάσμα των διαφορετικών απόψεων.

Οι δικαιολογημές και μη απουσίες, χωρίς να έχει υπάρξει ούτε εκ υστέρων δήλωση στήριξης στον απερχόμενο Δήμαρχο, αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η ανακοίνωση του υποψηφίου της ΝΔ που θα καταθέσει την δική της πρόταση για Δήμαρχο Πειραιά που δεν είναι ο απερχόμενος Γιάννης Μώραλης αν και ο ίδιος φαίνεται να το ήθελε διακαώς.

Πάντως η εμπειρία στα δημοτικά δρώμενα του Πειραιά έχει αποδείξει  ότι τα κομματικά στελέχη συνηθίζουν ν' ακολουθούν την επιλογή της ηγεσίας του κόμματος και να ακυρώνουν με νεώτερες δηλώσεις την στήριξη που είχε δοθεί πρόωρα και άκαιρα πριν εκφραστεί η ηγεσία του κόμματος το οποίο υπηρετούν επι σειρά ετών...

@ Με λίγα λόγια, η πανηγυρική προεκλογική φιέστα του συνδυασμού "Πειραιάς Νικητής" ήταν μια τρύπα στο νερό, όπως λένε κάτω στο λιμάνι 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ 

Αυτή είναι η "κατάρα" των Δημάρχων στον Πειραιά (ΕΙΚΟΝΕΣ) - REPORTAZ NET