Latest News

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

Αυτή είναι η "κατάρα" των Δημάρχων στον Πειραιά (ΕΙΚΟΝΕΣ)


Από τον Κύρο Παληκάρη 

Μια κακή παράδοση κάτι σαν "κατάρα" φαίνεται να κυνηγά όσους απερχόμενους Δημάρχους επιθυμούν να διεκδικήσουν ξανά την εκλογή τους στο...

Δήμο Πειραιά.

Μπροστά στην πολιτική τους ανασφάλεια για την επανεκλογή τους, προχωρούν σε επικοινωνιακές κινήσεις πανικού και όχι επίδειξης δύναμης, επιχειρώντας να προκαταλάβουν τις αποφάσεις των πολιτικών κομμάτων που δεν έχουν ανακοινώσει επισήμως τις επιλογές τους, στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνονται οι ίδιοι, αν και θα το επιθυμούσαν διακαώς.

 Ο Φασούλας
Κάτι τέτοιο προσπάθησε να κάνει ο τέως Δήμαρχος Πειραιά Παναγιώτης Φασούλας μήνες πριν τις εκλογές του 2010, όταν κάποιοι συνεργάτες τους τον συμβούλεψαν να καλέσει τους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού σε ταβέρνα στον Προφήτη Ηλία. Εκεί,  ούτε λίγο ούτε πολύ, τους ζήτησαν να υπογράψουν ένα κείμενο και το διέρρεσαν από το δημοτικό ραδιόφωνο "Κανάλι Ένα" δηλώνοντας ότι στηρίζουν την υποψηφιότητα Φασούλα προκειμένου να προλάβουν την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στην επιλογή υποψηφίου για τις δημοτικές εκλογές του 2010 στο Δήμο Πειραιά.
Τελικα ο Παναγιώτης Φασούλας δεν ήταν καν υποψήφιος, καθώς το πράσινο  χρίσμα πήρε ο τότε Νομάρχης Γιάννης Μίχας, ο οποίος έκοψε από το ψηφοδέλτιο τους παλαιούς δημοτικούς συμβούλους, που έμειναν στην ιστορία της πόλης στα τα "ορφανά" του Φασούλα.
Ο Μιχαλολιάκος 
Το ίδιο επιχείρησε να κάνει  πριν τις δημοτικές εκλογές του 2014 και ο πρώην Δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος,  Τη μία μέρα ζήτησε από τους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού "Μας Ενώνει ο Πειραιάς" να υπογράψουν εκ νέου ότι στηρίζουν την υποψηφιότητα του και τις επόμενες ημέρες έβλεπε ν' ανακοινώνονταν τα ονόματα τους από τον αντίπαλο συνδυασμό "Πειραιάς Νικητής".
Οι δηλώσεις αυτές φάνηκε εκ του αποτελέσματος να μην έχουν καμία αξία στην πράξη στο Δήμο Πειραιά.
Ο Μώραλης
Τώρα η ίδια ιστορία φαίνεται να επαναλαμβάνεται από τον απερχόμενο Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη, ο οποίος έξι μήνες πριν την εκλογή αναμέτρηση του Μαϊου 2019 κάλεσε - υποτίθεται σε κλειστή μυστική συνεδρίαση - τη δημοτική του ομάδα για συζητήσουν την πορεία του συνδυασμού το επόμενο διάστημα. Τελικά φάνηκε πως ο σκοπός της συνάντησης ήταν άλλος και δόθηκαν στη δημοσιότητα δηλώσεις ότι στηρίζουν την υποψηφιότητα του, η οποία είναι γνωστή εδώ και μήνες.
Απλά κάποιοι θεώρησαν ότι έτσι θα δεσμεύσουν τους δημοτικούς συμβούλους, ανησυχώντας για πιθανές διαρροές εν όψει της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας της ΝΔ που παρά σε όσα διέδιδαν από το Δημαρχείο της Κοραή δεν υπάρχει ενδεχόμενο στηριξη του Γιάννη Μώραλη, ο οποίος είναι υποψήφιος μόνο του ΚΙΝΑΛ (πρωην ΠΑΣΟΚ).

@ Για δούμε αν συνεχιστεί η κακή παράδοση με την "κατάρα" των απερχόμενων Δημάρχων  και τριτώσει το... καλό για το Δήμο Πειραιά!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ 

 Πειραιάς Νικητής: Ηχηρές απουσίες με ονοματεπώνυμο - REPORTAZ NET